18 / 04 / 2024

ahşap işlemeciliği nasıl yapılır

ahşap işlemeciliği nasıl yapılır

Hamamönü restorasyonunda taş ve ahşaba öncelik veren Altındağ Belediyesi modern projelerde de ahşap kullanacak. Böylece Ankaralı ustalar kazanacak. Altındağ'da 2008 yılında başlanan tarihi dönüşüm kapsamında Hamamönü'ndeki tarihi evler restore edildi.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Çiftçiler şimdi kontrol edin! Mazot ve gübre destek ödemesi bu illerde yattı! Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Çiftçiler mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Yapılacak olan evlilik desteği hakkında ebeveynlerin yanında yuva kuracak çiftler yakından takip ediyor. 7 bin TL tutarındaki ödemeler sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çiftlere ödeniyor. Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

TOGG ön siparişi nasıl verilir? TOGG ön sipariş ne kadar?

TOGG’a dair merak edilen sorular son hızla sorulmaya devam ediliyor. İşte “TOGG ön siparişi nasıl verilir?” sorusu ve diğer merak edilen soruların yanıtları!

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?

Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

TOGG araba siparişi nasıl verilir?

TOGG gündemde olan konulardan bir tanesi. TOGG hakkında pek çok husus merak ediliyor. Özellikle nasıl sipariş verileceği hakkında pek çok soru yöneltiliyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Başvurular başladı! 2 bin 500 TL yardım yapılacak! Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan doğal gaz desteği başvuruları 5 Eylül tarihinde başladı. Peki, Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

ahşap işlemeciliği nasıl yapılır Haberi

ahşap işlemeciliği nasıl yapılır

Bugün Ankara'ya gelenlerin en fazla uğradığı yer olan Hamamönü'ndeki değişimle birlikte başkentin ahşap oymacılığı ve taş işçiliği de yeniden değer kazandı. Kentte bugüne kadar binlerce gecekondu yıktıklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Modern yapılarda da Ankara taşını ve ahşap oymacılığını kullanacağız. Siteler esnafı ile toplantı yaptım. Onlara iş vereceğim" dedi. Altındağ Belediyesi 2016 yılında hayata geçireceği at çiftliği, buz pateni salonu ve kapalı semt pazarını da tamamen ahşap olarak inşa edecek.


"MERKEZ ALTINDAĞ"

SABAH Ankara'ya konuşan Tiryaki, "Altındağ Ankara'nın merkez ilçesi ve korunması gereken bütün kültür varlıklarının bulunduğu yer. Geleneksel mimarimizde taş ve ahşap var. Taş ve ahşap Ankara Evleri'nin tamamı Altındağ'dadır. 2008'den itibaren yok olmaya yüz tutmuş bu yapıları ayağa kaldırdık" dedi.


'TAMAMEN EL OYMASI OLACAK'

Altındağ'daki yapılarda kullanılan taşın...