25 / 04 / 2024

aidat borçları nasıl silinir

aidat borçları nasıl silinir

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, sitelerdeki aidat borcunun silinip silinmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Yeni dönemde memur ve emekli maaşları nasıl olacak? Detaylar peş peşe açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Artık ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” dedi. Peki hedef enflasyon neden önemli? Bu memur ve emekli aylıklarını nasıl etkiler? İşte detaylar...

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

TOKİ arsa kura çekimlerinde son dakika! TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Pek çok kişi TOKİ arsa kura çekimi sonuçlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

TOKİ İstanbul 2023 arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları tek tek açıklandı! TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan TOKİ İstanbul arsa 2023 sonuçları tek tek açıklandı! Peki TOKİ arsa 2023 kura sonucu nasıl ve nereden öğrenilir?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

aidat borçları nasıl silinir Haberi

aidat borçları nasıl silinir

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, sitelerdeki aidat borcunun silinip silinmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte o yazı...

Bir sitede oturan “132 dairelik bir sitede olağanüstü toplantı çağrısı sonrası ikinci toplantıya sadece 27 kişi katılmış. ‘Daire sakinlerinden, park, akan bina çatı onarımı için 1200 TL toplanmasına, aidat ödemeyen maliklerin borçlarının silinmesine’ diye karar alınmış. Ben bu toplantıya katılmamıştım. 132 dairelik sitede ikinci toplantıya en az kaç kişi katılmalıdır ki karar alınabilsin? Ödenmeyen aidat ve diğer demirbaş gibi borcu toplantıya katılan 27 kişi affedebilir mi? İtiraz için ne yapabilirim?” sorusunu yöneltti. 

Sitelerde kiralarla yarışan yüksek aidatlar tartışmalara neden oldu. Ş.T. başta çok sayıda okurun site genel kurulunda (GK) aidat artışının kaç kişinin katılımıyla ve nasıl yapılacağını, ek aidat istenip talep edilip...