29 / 03 / 2024

aidat borcu icra takibi

aidat borcu icra takibi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

İcra borçları 194 milyara kadar çıktı! Bir ayda 696 bin yeni icra dosyası...

Son 1 haftada icra dairelerine 155 bin 829, bir ayda ise 696 bin yeni icra dosyası geldiği kaydedildi. Buna göre, icralıkların borcu bir haftada 1 milyar liradan fazla yükselerek 194 milyar 215 milyona kadar çıktı. 

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

Türkiye genelinde mahkemelerdeki icra dosyası sayısının kabardığı ve 10 Ocak tarihi itibarıyla 23 milyon 204 bini aştığı bildirildi. Ancak hükümetin icra dosyalarındaki bu artışı önlemek amacıyla çıkardığı torba kanunla, belli bir limitin altındaki borçlar için açılan icra dosyaları siliniyor.

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

Milyonların borcu siliniyor! Eğer elektrik, su, telefon borcunuz varsa…

Milyonlarca borcu olan vatandaşa güzel haber geldi. Yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 30 milyar liralık icra ve haciz borçlarının silinmesi gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

Borcu olan milyonlara Bakanlıktan müjde! Yeni icra düzenlemesiyle bu tutara kadar olan dosyalar icradan düşecek!

Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bir ay süresince teknik çalışmasını sürdürdüğü yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla yaklaşık 9 milyon icra dosyasının tasfiye olması sağlanacak...

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi başlatılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

Aidat borcu ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabileceğini kaleme aldı...

aidat borcu icra takibi Haberi

aidat borcu icra takibi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Vefat eden babamdan kalan borçlar için aleyhimize icra takibi sürüyor. Borcun tamamının benden istenilmesi ve senelik yüzde 9 faiz uygulanması gerekiyorken, senelik yüzde 60 faiz uygulanmasına itiraz ettim ama itirazım reddoldu. Bu durumda hukuken yapabileceğim bir şey yok mu?" sorusunu yöneltti.

*****

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta şu şekilde başladı: 

"İcra dosyalarına talep açılarak, takiple ilgili isteklerde bulunmak mümkündür. Bu tür açılan talepler, icra müdürlüğü tarafından incelenir ve karara bağlanır. Ancak verilen karar, talep edeni tatmin etmezse icra müdürlüklerinin bağlı bulunduğu icra hukuk hakimliğine başvurmak mümkündür. İcra hukuk hakimliği, talebi, icra müdürlüğü tarafından verilen kararı inceler ve karara bağlar."

"Olay...