26 / 04 / 2024

akademik odalar

akademik odalar

Sosyolog Faruk Özcan, " Kentsel dönüşüm, tarihli öngörülemeyen bir fiziki veya sosyal afet riski karşısında amacı hayat kurtarmak olan bir tahliye operasyonudur." dedi.

Akademik odalar kentsel dönüşümün sigortası!

Sosyolog Faruk Özcan, kentsel dönüşüm konusunda akademik odalardan beklenen toplumsal rolü anlattı... İşte o yazı:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 57 Akademik Personel alıyor! Son başvuru 13 Mart 2023!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 57 Akademik Personel alacağını duyurdu. Son başvuru 13 Mart 2023 olarak belirlendi.

Mudanya Üniversitesi Akademik Personel alıyor! Bu kadroları kaçırmayın!

Mudanya Üniversitesi çok sayıda bölüme akademik personel alımı yapacak. İşte detaylar…

Kanun teklifi Meclis’ten geçti! Sözleşmeli akademik personele kadro geldi!

Sözleşmeli akademik personele kadro verilmesini ve MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kurulmasını düzenleyen teklif TBMM Genel Kurul’dan geçti. Ayrıca bazı üniversitelerin isimleri de değiştirildi.

Nişantaşı Üniversitesi çok sayıda akademik personel alıyor! Son başvuru tarihi 15 Şubat 2023!

Nişantaşı Üniversitesi çok sayıda akademik personel alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 15 Şubat 2023 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Adore Mobilya öğrenci odalarında yüzde 40 indirim! İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi

Yeni eğitim yılı başladı. Öğrenciler okullarına döndü. Ancak evlerde de hummalı bir çalışma var. Özellikle yurtlarda kalamayan ya da tercih etmeyen üniversite öğrencileri kendi evlerini dizayn etme derdine düştü. Öğrencilerin imdadına yetişen Adore Mobilya öğrenci odalarında yüzde 40’a varan indirim

Kaçırmayın! Evgör çocuk ve genç odalarında yüzde 35 indirim yaptı!

Ardı ardına açıklanan kampanyalar da hız kesmeden devam ediyor. Okullar açılırken velilere destek olmak isteyen markalar arasına ünlü mobilya firması Evgör de dahil oldu. Okullar açılırken Evgör Çocuk ve Genç Odalarında yüzde 35 İndirim yaptı.

Milyonlarca çiftçiye Ziraat Odaları Birliği'nden son dakika uyarısı! Başvurular 30 Haziran'da bitiyor! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'tan milyonlarca çiftçiye uyarı geldi. Çiftçiler, o başvuruyu son güne bırakmayın! Peki Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu nasıl yapılır? Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu ne zaman sona eriyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'den gübre ve akaryakıt fiyatlarında indirim açıklaması: Çiftçinin yüzü gülsün

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, son yıllarda fiyatı iyice artan gübre, akaryakıt ve yem fiyatlarında indirim talep etti. Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar, hükümetin belirtilen kalemlerde acilen indirim uygulaması gerektiğini ifade etti. Peki indirimler kaç lira olacak işte detaylar...

Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır?

Metrekare hesaplama işlemi genellikle ev alırken vatandaşların başını ağrıtsa da oldukça kolaydır. İşte, Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır? sorularının yanıtları…

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Global Akademik Turizm Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Global Akademik Turizm Danışmanlık Anonim Şirketi Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli  Yiğit Burak Özkan tarafından kuruldu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

akademik odalar Haberi

akademik odalar

Sosyolog Faruk Özcan bugünkü yazısında kentsel dönüşümün amacını anlattı. İşte o yazı;


Bu satırların yazarının bakış açısına göre kentsel dönüşüm, tarihli öngörülemeyen bir fiziki veya sosyal afet riski karşısında amacı hayat kurtarmak olan bir tahliye operasyonudur. Kentsel dönüşüme dair bunun dışındaki bakış açılarına saygı duysak da, benimsememe hakkımız bakidir.


Kısaca kentsel dönüşüm denilen, amacı da (bize göre) hayat kurtarmak olan bu tahliye operasyonun kazan kazan ile sonuçlanabilmesi için, konunun olabildiğince tüm taraflarını ele almak kadar, tüm bu taraflarda olabilecek olası kötü niyetlileri açığa çıkarabilmeyi de önemli görüyoruz. Bunun için de,kentsel dönüşümün istisnasız tüm taraflarını samimiyet testlerine tabi tutmayaihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. 


Kentsel dönüşümde herşeye bak, lafa bakma…


Bir kere kentsel dönüşümdeistisnasız tüm taraflarınsamimiyetini anlamanın ilk yolu, söyleme değil-eyleme bakmaktır. Hele kentsel dönüşümde tarafların medya...