29 / 03 / 2024

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü olarak 2015 yılının zor bir yıl olacağını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise, turizmin Türkiye'nin imaj sektörü olduğunu söyledi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Alanya Huzurevi ne zaman açılacak?

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “80 kişi kapasiteli tesislerimizin kapılarını Alanya Huzurevi sakinleri için açacağız” dedi.

Alanya, Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtım yapacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya markası ile 20’nci kez 63 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Rusya krizinin fırsata çevrilebilmesi görüşüldü!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Kişi sayısı olarak mevcut şartlarda ve kısa vadede Rus pazar açığının kapatılması mümkün görünmüyor” dedi.

Avantaj Rotası Alanya protokolü imzalandı!

Kış turizmini canlandıracak “Avantaj Rotası Alanya” protokolü Alanya Belediyesi’nin desteğiyle Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Anadolujet arasında, Grand Okan Otel’de düzenlenen törenle imzalandı.

Karadeniz'in turizm pazarında Araplar etkin rol oynuyor!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Toktaş, 'Arap pazarını üzmememiz bizim orta vadede ekonomik kalkınmamız için çok önemli" açıklamasını yaptı.

Alanya, turizm gelirinin yüzde 10’unu karşılıyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

Otellerdeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,86 oldu!

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.Maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı.

Otellerde maliyet artışı Temmuz ayında yüzde 12,86 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı Haberi

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı

AKTOB tarafından Antalya'da 27-28 Kasım tarihlerinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Resort Turizm Kongresi'nde dünya turizmi masaya yatırılıyor. Kongre öncesi Antalya The Marmara Otel'de düzenlenen basın toplantısına AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır katıldı. Hacısüleyman kongrede Dünya turizminin nereye gittiği ve turizmin geleceği ile geleceğin turizminin tartışılacağını söyledi. 


"DÜNYA TURİZMİNDE ALTINCA SIRADAYIZ" 


AKTOB Başkanı Hacısüleyman, kongrede Türk turizmin dünyada nerede olduğu ve çok az pay alınan yolcu gemileri trafiğinin konuşulacağını da ifade ederek, "Türkiye dünya turizminde 6'ncı sırada. Ancak aynı başarıyı gelirlerde gösteremiyoruz. 28 milyon dolarla 10'uncu sıradayız. Sayısal değil sosyal olgularında irdelemeliyiz. Gelen turistlerin Türkiye'nin en büyük kazancı tüm üretim sektörünü harekete geçiriyor. 52 üretim sektörünü tetikleyin bir sektörü temsil ediyoruz. Her 12 kişiden 1 kişi...