19 / 04 / 2024

Avantaj Rotası Alanya protokolü imzalandı!

Avantaj Rotası Alanya protokolü imzalandı!

Kış turizmini canlandıracak “Avantaj Rotası Alanya” protokolü Alanya Belediyesi’nin desteğiyle Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Anadolujet arasında, Grand Okan Otel’de düzenlenen törenle imzalandı.




Törene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili,  turizm yöneticileri, siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.


PROTOKOLÜN AVANTAJLARI ANLATILDI

Grand Okan Otel’de düzenlenen imza töreninden önce, hazırlanan protokolün kış turizmine sağlayacağı avantajlar değerlendirdi. Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan, 1-31 Aralık arasında ‘Avantaj Rotası’, 1 Ocak-31 Mart ve 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında ‘Kış Tatil Paketi’ programlarıyla ilgili bilgiler verdi.


ALANYA AVANTAJLARI UÇURUYOR

“Alanya Avantajları Uçuruyor”  sloganıyla hazırlanan projenin iç pazara ve Alanya'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan şunları söyledi:

"Fırsat noktası adıyla yola çıktığımız bu proje ile Alanya'nın potansiyel gücünü arttıracağız. Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın (GZP) etkin kullanımıyla İç Anadolu’nun bütün kesimlerini Alanya'yla tanıştıracağız. Bu kapsamda Ankara, merkez olarak belirlendi. Türkiye'nin herhangi bir yerinden Alanya'ya gelmek isteyenler  Ankara  üzerinden uçacak şekilde Esenboğa'ya transferi, gidiş dönüş uçak bileti, Alanya'da bir gecelik her şey dahil oda fiyatı, GZP'den oteline transferi, geri dönüş içinde aynı sistemi kapsayacak şekilde 149 TL gibi bir fiyata bu avantajdan faydalanabilecekler" dedi. Doğan, projenin uçak içi dergide 8 sayfa halinde, sosyal medyada ve iletişim materyalleri aracığıyla tanıtılacağını belirtti.


BAŞKAN YÜCEL: ALTERNATİF ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Rusya krizinden dolayı esnafın zor günler geçirdiğine dikkat çeken Alanya Belediye Başkanı Yücel, “Turizmde alternatif üretmek zorundayız” dedi. Projenin bölge için bir artı değer olacağına vurgu yapan Yücel, “Alanya’nın tarihini, kültürünü ve sosyal değerlerini tanıtmak için bu projenin bir fırsat olacağına inanıyorum. Bu sayede yerli turiste hitap ederek iç turizmi canlandıracağız. Projenin başarılı olacağına inanıyorum ve her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.


“KIŞ DÖNEMİ HAREKETLENMELİ”

Kış döneminde daha fazla turistik tesisin açık kalabilmesi ve esnafın gelen turistlerden faydalanabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen ALTİD Başkanı Sili, Alanya Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) desteğiyle, Anadolujet ortaklığında, durağan geçen kış dönemini hareketlendirmek için tatil ve tur paketleri hazırladık” dedi.


TOROS KARDELENLERİ GEZİLECEK

Ankara üzerinden Anadolu Jet ile Alanya’ya gelecek olan yolcuların çok uygun paket fiyatlarıyla transfer, otel, restoran, müze, şehir turu, ayrıca bisikletler ile Toros Kardelenleri ve muz bahçesi turları hizmetlerinden faydalanacakları belirtildi.




Geri Dön