24 / 04 / 2024

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi

Kişi yasal bir süreç içerisinde kendi yerine başka birini bu iş için görevlendirebilir. Örneğin tapu işlemlerinde vekaletname verilebilir. Peki Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Wells Fargo'nun dolar/TL tahminine flaş yanıt geldi: 'Allah akıl fikir versin'

Wells Fargo 2024'e ilişkin uluslararası ekonomik görünüm raporunda dolar / TL kurunun 2024 yılının ikinci çeyreğinde 2 liraya kadar gerileyeceği öngörüsünde bulununca Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan da jet yanıt geldi...

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Çakıl Altyapı İnşaat Metal Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakıl Altyapı İnşaat Metal Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serdar Demir tarafından kuruldu.

Altın fiyatları dibe çakılıyor! Altın yatırımcıları dikkat, bakmayan kalmasın! 25 Eylül 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar ve altın alıp satmak isteyenler tarafından merak ediliyor.  Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşüşe geçen altın dibe çakılıyor. Altın yatırımcıları dikati bakmayan kalmasın.

Toyota çıldırdı: 2023 model Camry'de akıl almaz fiyat

Toyota'nın sedan otomobillerinden biri olan Camry'nin Eylül ayı satış fiyatı açıklandı. Peki Toyota Camry ne kadar, kaç TL oldu? İşte Toyota Camry 2023 Eylül ayı fiyat listesi...

2 yıl ödemesiz 10 yıl vade imkanı sağlayan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 200 bin başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi için yaklaşık 200 bin kişinin başvuru yaptığını bildirdi.

Altında pazar sürprizi! Altın fiyatları çakılıyor! Elinde 1 gramı bile olan hemen baksın! 13 Ağustos altın fiyatları

Altın fiyatları hafta sonunun son işlem gününde yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın 1914 dolara kadar gerilerken güncel gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları araştırılıyor.

Dolar 27 TL'de çakılı kalırken gözler enflasyon verilerine çevrildi! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar/TL kuru uzun zamandır aşamadığı ve çakılı kaldığı 27 TL seviyesinin az üzerinde işlem görürken, gözler ABD'nin enflasyon rakamlarına çevrildi.

İhracatçı rekabetçi kura, iç piyasa enflasyona odaklandı!

Ortak Akıl Danışmanlık Kurucusu Dr. Yılmaz Sönmez, kurdaki dengelenmenin ihracatçıya avantaj sağlayacağını belirterek, “Ancak yönetilemeyen enflasyon iç piyasada durgunluk yaratabilir” ifadesini kullandı.

Demir fiyatları resmen çakıldı! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatları ne kadar oldu? 18 Mayıs demir fiyatları

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden demire son zamanlarda peş peşe indirim geldi. Demir fiyatları resmen çakılırken müteahhitler fiyatlar karşısında bayram etti.  Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 18 Mayıs 2023 demir fiyatları.

Demir fiyatları resmen çakılıyor! Fiyatlara peşe peşe indirim geldi! 27 Mart 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarında yaşanan düşüş tam gaz devam ediyor. Peki bugün demir fiyatları kaç lira oldu? İl il demir fiyatları ne kadar? İnce demir ve kalın demir kaç lira? 

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği müteahhitlerin kimisi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanırken, bazılarının ise delilleri karartmak için çöken binaların enkazlarına çakıl döktükleri iddia edildi.

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi Haberi

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi
AKIL SAĞLIĞI YERİNDE OLMAYAN BİRİ VEKALET VEREBİLİR Mİ?

Vekaletnamenin geçerli olma durumu, vekaleti verenin sağlık durumuna bağlıdır.

İşte araştırılan ayrıntılar...

Vekalet verildiği zaman kişinin o tarihteki sağlık durumuna bakılır. Şayet verildiği tarihte akıl sağlığı yerinde değil ise bu vekaletname geçersizdir, verildiği tarihte akıl sağlığı yerinde ise geçerlidir.

TAPU İÇİN SAĞLIK RAPORU HANGİ BÖLÜMDEN ALINIR?

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınacağı araştırılan konular arasındadır. Mevcut Tapu Sicil Tüzüğünün 14.maddesine göre Hükümet Tabibliğinden Yeni Tüzük Taslağında belirtildiğine göre de resmi ya da özel sağlık kuruluşunun ruh sağlığı veyahut psikiyatri bölümlerinden konu ile ilgili fotoğraflı sağlık raporu alınır.

KAÇ YAŞINDAN SONRA MAL SATIŞI YAPILAMAZ?

Mal satışının gerçekleşmesi için belli başlı kriterler bulunmaktadır. Bu işlemin gerçekleşmesi için tarafların alım ve satım yapma ehliyetine yani belirlenen kriterlere sahip olması...