25 / 04 / 2024

akitsiz

akitsiz

Akitli işlemler nedir, akitli işlemler nelerdir? soruları vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte sorulan o soruların detayları!

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Akitsiz işlemler nedir? Akitli işlemler nelerdir?

Akitli işlemler nedir, akitli işlemler nelerdir? soruları vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte sorulan o soruların detayları!

Akitsiz tapu işlemleri nelerdir?

Akitsiz tapu işlemleri nelerdir? Akitli tapu işlemleriyle akitsiz olanların arasındaki fark nedir? Akitsiz tapu işlemleri örnekleri hakkında detaylı bilgiler incelemeniz için haberimizin devamında yer alıyor..

Akitsiz işlemler!

Tapu müdürlüğünde yapılan akitsiz işlemler nelerdir, hangi işlemlere akitsiz işlem deniyor? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Akitsiz işlemler ne demektir?

Tapu müdürlüğünde yapılan işlemler akitli ve akitsiz olarak ayrılıyor. Peki akitsiz işlemler ne demektir?

Akitsiz işlemler nelerdir?

Tapu müdürlüğünde tek taraflı irade beyanı ile işlem yapılabiliyor. Bu işlemler akitsiz işlemler olarak nitelendiriliyor. Peki akitsiz işlemler nelerdir, detayları haberimizde...

Akitsiz işlemler nedir?

Tapu müdürlüğünde yapılan akitsiz işlemler nedir, akitsiz işlemler nelerdir sorularının yanıtı haberimizde...

Tapu işlemlerinde tanık bulundurulması gerekiyor mu

Tapu sicil müdürlüklerinde yapılan akitli veya akitsiz işlemler sırasında; aşağıdaki durumlarda istemde bulunanı tanıyan iki tanık bulundurulması gerekir

akitsiz Haberi

akitsiz

Tapuya işi düşenler akitli ve akitsiz işlemlerin ne olduğu çok iyi bilir. Gelin bir kez daha akitli ve akitsiz işlemlerin ne olduğunu biz de açıklayalım.

İşte akitli ve akitsiz işlemlerin detaylarına dair bilgiler…

AKİTLİ VE AKİTSİZ İŞLEMLER NELERDİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen işlemler, akitli ve akitsiz olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 2644 sayılı Tapu Kanununa göre irade beyanının yani bir işlemi gerçekleştirmek isteyen tarafların bunu resmi olarak bildirme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu  işlemlere akitli işlemler denir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilip resmi senet düzenlenmeyen işlemlere de akitsiz işlemler denilmektedir.

TAPUDA AKİTLİ İŞLEMLER

Tapuda akitli işlemler resmi senet düzenlenerek yapılır. Bu işlemlere örnek olarak verilirse;

Bağış

Bağımsız bölüm ilavesi

Kısıtlamalı satış

Velayetten mal alımı

Geçit hakkı

İntifa hakkı yani başkasına ait bir taşınmazdan yararlanma hakkı

Sükna yani oturma hakkı

Kaynak hakkı

Kat...