19 / 04 / 2024

aksaray çalışmaları

aksaray çalışmaları

Aksaray Meydan Projesi kapsamında yıkılacak İSKİ binasının yerine yeşil alan ve yeraltı otoparkı yapılacak. Aksaray'ın çehresi değiştirilecek.

Aksaray'da TOKİ çalışmaları incelendi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, TOKİ-Akin Yolu’ndaki çalışmaları inceledi.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda çalışmalar bu yıl bitecek!

Aksaray'da eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda çalışmalar hızlandı. Modern çarşının büyük bir kısmının tamamlandı.

Aksaray'da yol çalışmaları ne zaman bitecek?

Türkiye'nin en önemli noktalarından olan Aksaray 'da yol çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Yapılan çalışmalar konusunda açıklama yapan bazı sürücüler bu bölgede bitmek bilmeyen çalışmalara isyan ettiler.

Aksaray'da drenaj hattı çalışmalarına başladı!

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Necip Fazıl Kısakürek Caddesinde Yağmur Suyu Drenaj Hattı çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Necip Fazıl Kısakürek Caddesinin alt yapısı tamamlandıktan sonra yolun sıcak asfalt ile kaplanacağını belirtti.

Aksaray eski terminal alanında dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Aksaray'da imar çalışmaları türbelere göre yapılıyor!

Bayram Baba, Çaput Baba, Horoz Baba'nın da aralarında olduğu 41 türbenin bulunduğu Aksaray'da imar çalışmaları bu türbelere zarar gelmeyecek şekilde yapılıyor.

Aksaray Yenikent'te yol çalışmaları sürüyor!

Aksaray’ın Yenikent Beldesi’nde belediye tarafından gerçekleştirilen yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Akdere, “Amacımız belde halkımızı bu sıkıntıdan kurtarmak. Yağmurda yağsa, karda yağsa kimsenin ayağı toz çamur olmayacak” dedi.

TOKİ Aksaray Eskil Konutları'nda çalışmalar başladı!

Konya Başbakanlık Toplu Konut İdaresince yapılacak olan 2. Etap 125 adet Toplu Konut çalışmaları başladı. Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, konut sorunun çözüleceğini belirtti.

Aksaray'da yol genişletme çalışmaları sürüyor!

Aksaray’da şehrin muhtelif yerlerinde başlatılan yol genişletme ve trafiği rahatlatma çalışmaları devam ediyor. Aksaray Belediyesi’nin yaptığı bu uygulama araç sürücüleri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Aksaray'da Kadın Aktivite Merkezi inşaat çalışmaları sürüyor!

Aksaray Belediyesi kadınların sosyal, kültürel, mesleki gelişimlerine büyük artı değerler kazandıracak olan Kadın Aktivite Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Aksaray'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski terminal içerisinde bulunan yapıların yıkımına başlandı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eski terminalin yıkımı ile ilgili çalışmaların daha önceden yapıldığını söyledi.

Yenikent'te yol çalışmaları sürüyor!

Aksaray’ın Yenikent Belde Belediyesi, belde ve bölgesinde birçok yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Yenikent Belediyesi Akhan Kavşağı’nı ve bağlı yolları yapıyor.

Hasandağı turizm çalışmaları devam ediyor!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olan Hasandağı'nın turizme kazandırılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

aksaray çalışmaları Haberi

aksaray çalışmaları

İstanbul'un önemli ulaşım ve yaşam noktalarından Aksaray'ın çehresi, "Meydan Projesi" ile değişecek. Çalışmaları devam eden Aksaray Meydan Projesi kapsamında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) ait bina yıkılacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir oteli olarak hizmet vermesi gündeme gelen binanın yıkılarak yerine yeşil alan ve yeraltı otoparkı yapılmasına karar verdi.  


Viyadükler kalkıyor 


Yapımına 2012'de başlanan projeyle ayrıca İSKİ önündeki viyadük kaldırılacak. 


Vatan ve Millet Caddesi'nin kesişim noktasında kalan araç viyadüğü ile Pertevniyal Camisi önündeki Aksaray Viyadüğü kaldırılarak meydanın yayalaştırma çalışması tamamlanacak. 


Yenikapı-Aksaray arasında kesintisiz yaya ulaşımı 


İSKİ binasının yıkılmasıyla Aksaray Meydanı'ndan Yenikapı Marmaray istasyonuna kadar olan bölümde yayalar için kesintisiz ulaşım sağlanacak. 


Etap etap yapımına devam edilen meydan tamamlandığında, 62 bin metrekarelik yayalaştırılmış alanıyla 22 bin metrekarelik Çağlayan Meydanı'nın yaklaşık üç katı büyüklüğünde olacak. 


İki tramvay istasyonu...