23 / 04 / 2024

AKTOB antalya verileri

AKTOB antalya verileri

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı.

Antalya'da en çok konut sigortası tercih edildi!

Generali Sigorta Antalya'nın sigorta tercihlerinin yer aldığı verileri yayınladı. Açıklanan verilere göre Antalyalılar en çok konut sigortasını tercih etti.

Antalya'da her ay 5 bin konut satılıyor!

Antalya'da konut satışı verileri açıklandı. Bölgede 2015'te 64 bin 396 konut satışı yapılırken, geçen yıl 4 bin 396 düşerek 60 bin 608 konut satıldı.

Antalya’nın alt yapısı nakış gibi işleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Antalya’nın altyapısına ait verileri ilmek ilmek veri tabanına aktarıyor. CBS sayesinde altyapıda yapılacak yatırımlar daha sağlıklı planlanabiliyor, birimler çok daha hızlı koordinasyon sağlıyor.

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 9,4 azaldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı.

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 12,6 düştü!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'ya ocak-nisan döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 geriledi.

Turizm yatırımlarının merkezi Antalya oldu!

TURKİYE'de yapılmakta olan ve proje halindeki turizm yatırımların merkezi bu yıl da Antalya oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği verileri açıkladı.

Antalya'ya gelen turist sayısı Ocak-Mart'ta 531 bin oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) verilerine göre, bu yılın Ocak-Mart döneminde Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 531 bin 934 kişi olarak gerçekleşti.

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 2,6 geriledi!

AKTOB verilerine göre, yılın ilk 3 ayında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 geriledi.

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 2.9 geriledi!

AKTOB verilerine göre, yılın ilk 2 ayında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 2,9 geriledi. Yılın ilk iki ayında kente Almanya'dan gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 104 bin 57'den 121 bin 59 kişiye yükseldi

Antalya'da öğrencilere beş yıldızlı tatil projesi!

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ALTİD ve AKTOB işbirliği ile Antalya'daki tüm ortaokul ve liselerin okul birincilerini ödül olarak 5 yıldızlı otele tatile gönderiyor.

Kadın turistler en çok Antalya'yı tercih ediyor!

Kadın turistlerin Antalya 'yı tercih ettiğini belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, " Yalnız seyahat eden kadınların sayısı, erkeklerden 1 milyon kişi kadar fazla " diye konuştu.

Antalya ve İstanbul yatırım merkezlerinin başında geliyor!

AKTOB Araştırma Birimi'nin derlediği veriler, 62 bin yeni yatak ve 31 bin yeni istihdam üretecek olan projelerin yüzde 85'i Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir, Konya'nın başını çektiği 15 ilde toplanıyor.

En fazla yatırım Antalya'ya yapıldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, 62 bin yeni yatak, 31 bin yeni istihdam oluşturacak 240 projenin yüzde 85'i Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir, Konya'nın başını çektiği 15 ilde yer alıyor.

AKTOB antalya verileri Haberi

AKTOB antalya verileri

Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'ya yılın ilk yarısında gelen turist sayısı, 2014'ün ilk yarısına göre yüzde 9,4 gerileyerek 4 milyon 88 bin 861 oldu. Geçen yılın aynı döneminde kenti 4 milyon 514 bin 740 yabancı turist ziyaret etmişti. Bu dönemde Antalya'nın en büyük pazarı Almanya'dan 1 milyon 208 bin 863 kişi kenti ziyaret ederken, pazar, geçen yıla göre yüzde 11...