29 / 03 / 2024

alaplı camisi

alaplı camisi

Camideki kıble hatası 45 yıl sonra fark edildi. Alaplı ilçesine bağlı Hacı Hasan köyünde 1968 yılında yapılan caminin kıblesinin yanlış olduğu, köye yeni bir caminin yapılmasıyla fark edildi...

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatı bitmek üzere!

Yapımına geçen yıl başlanan İstanbul Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı. İşte detaylar...

Çamlıca Camisi'nin minareleri yükseliyor!

Çamlıca Camisi'nin minareleri yükseliyor. Yapımına geçen yıl başlanan caminin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi kubbesi düzeltildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Mihrimah Sultan Camisi'nde kubbedeki yanlış 54 yıl sonra düzeltildi!

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasında yer alan küngüre yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Türkiye'nin ilk çelik camisi Altunizade'de inşa ediliyor!

Üsküdar Altunizade'de yapımı süren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, 500 ton çelik kullanılarak inşa ediliyor. Türkiye'nin ilk çelik camisi olacak caminin inşaatı 2 yıldır devam ediyor..

Zonguldak Alaplı'da 1 milyon 233 bin 777 TL'ye satılık tarla!

Zonguldak İli Alaplı İlçesi'nde yer alan 589,11 metrekare yüzölçümüne sahip arsa vasfına yakın tarla Alaplı İcra Dairesi tarafından 22 Aralık 2014 günü saat 10:00 ile 10:10 arası ihale ediliyor.

Nablus'ta Yasir Arafat Camisi ibadete açıldı!

Batı Şeria'da Osmanlı mimari özelliklerini yansıtan Yasir Arafat Camisi ile bünyesinde inşa edilen 2. Abdulhamid Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılıl, Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölümünün 10'uncu yılı anısına gerçekleşti...

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak!

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak. Belediyeler Üsküdar'da park alanını cami alanına çevirirken, Gaziosmanpaşa'da 50 yıldır bulunan Çifte Minare Camisini ticaret ve konut alanı kapsamına alarak imara açılacak.

Balkanların en büyük camisi yapılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı' nın girişimleri sonucu Arnavutluk'un başkenti Tiran' da Balkanlar'ın en büyük camisi inşa edilecek. Osmanlı mimarisinde inşa edilecek caminin 2 yılda tamamlanması planlanıyor...

Ayasofya Camisi yabancı turistlerin akınına uğruyor!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra cami olarak tekrar ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ayasofya Camisi, 52 yıl aranın ardından yeniden cami olarak hizmete açıldı.

Balkanların en büyük camisi Tiran'da inşa edilecek!

Türkiye Diyanet Vakfı' nın girişimleri sonucu Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Balkanlar'ın en büyük camisi inşa edilecek. Osmanlı mimarisinde inşa edilecek caminin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

alaplı camisi Haberi

alaplı camisi

Eski Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş,  Hacı Hasan köyünde 45 yıl önce yapılan caminin kıblesinin yanlış olduğunu, köye yeni yapılan cami inşaatını incelerken fark etti.


Durumun bildirilmesi üzerine ilçe müftülüğü tarafından başlatılan çalışma sonrasında, camideki halıların üzerine yönü gösteren ipler yerleştirilerek yaklaşık 30 derece açı ile safların kıbleye doğru belirlenmesi sağlandı.


Camide imam için de seccadenin, mihraba belli bir açı ile konulmasıyla 45 yıllık yanlış düzeltildi.


İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, köyde yapılan yeni caminin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 600 nüfuslu köyde geçen yıl eski İlçe Müftüsü Baş tarafından köy camisinde cemaatin yanlış yönde namaz kıldığının tespit edildiğini anlattı.


Kıble yönü nedeniyle camiyi yıkamadıklarını ve caminin halılarının üzerine ipler çekerek kıble yönünü belirlediklerini ifade eden Bektaş, "Kıblenin yanlış olduğu, geçen yıl yeni caminin...