29 / 03 / 2024

almanya Fitch

almanya Fitch

Fitch: "Almanya'nın kamu borcunun GSYH'ye oranı, Avro bölgesinde aynı nota sahip ülkelerin aksine halihazırda düşüyor. Bu ise ülkenin 'AAA' olan kredi notunu yansıtan önemli faktörler biri"

Fitch Almanya ve Yunanistan’ın kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan’ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti.

Fitch'ten Basel açıklaması!

" Yeni Basel piyasa risk kuralları, işlem likiditesini azaltabilir " diyen Fitch, finans piyasasındaki bazı eylemlerin zaman içerisinde "gölge bankacılık" sistemi içerisine kaymaya başladığı uyarısında bulundu

Uğur Dumankaya 3 gün Almanya'da konferans verecek!

3 gün boyunca Almanya’ nın çeşitli kentlerinde konferanslar verecek olan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, günümüz trendleri, inşaat sektörü gibi konulardaki deneyimlerini paylaşacak.

Almanya'da otoyollar yabancı araçlar için ücretli oluyor!

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, ülkede otoyolların ve karayollarının yabancı plakalı araçlar için ücretli hale getirilmesi amacıyla yasa tasarısı hazırladı.Yasa tasarısına göre, "altyapı ücreti" olarak 2016 yılından sonra uygulanmaya koyulması planlanıyor.

Fitch: Çözüme daha var!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de bankaların finansal sonuçlarının geliştiğini fakat maliyetlerde ve büyümede düşük faiz oranlarının etkili olduğunu bildirdi. Fitch: Çözüme daha var!

S&P'den Almanya'nın teşvik paketine ilişkin değerlendirme!

S & P Almanya'nın teşvik paketine ilişkin değerlendirme yaptı. S&P: "Yalnızca Almanya'nın uygulayacağı bir teşvik paketinin etkisi Avro bölgesinin geri kalanı için az olacak" dedi.

Fitch'ten Avrupalı yatırımcı açıklaması!

Fitch Ratings, " Jeopolitik riskler kredi piyasalarında risklere ilişkin listenin en başında yer alıyor, (yatırımcılar arasında) resesyon odaklı korkular neredeyse iki katına çıktı " açıklamasında bulundu

Fitch Avrupalı yatırımcıları uyardı!

Fitch Ratings, " Jeopolitik riskler kredi piyasalarında risklere ilişkin listenin en başında yer alıyor, (yatırımcılar arasında) resesyon odaklı korkular neredeyse iki katına çıktı " açıklamasında bulundu

Fitch'ten Körfez bankalarına uyarı!

Fitch, petrol fiyatlarındaki uzun süreli düşüşün, hükümetlerin harcamaları kontrol altına almadığı sürece Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) bankalarında daha zayıf kâra neden olabileceği uyarısını yaptı

Fitch'ten Fransa'ya negatif izleme!

Fitch'ten Fransa'ya negatif izleme geldi. Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Fransa'nın "AA+" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Almanya ve Çin'in hedefi 200 milyar Euro'luk ticari ortaklık!

Almanya tarafından 12 bakanlığın katılımıyla gerçekleştirilen hükümetler arası görüşme sonrası ekonomi, teknoloji, sanayi, ham madde gibi alanlarda hacmi milyarlarca Euro tutarında devlet anlaşmaları da imzalandı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Almanya ve Hollanda’ya teknik gezi!

İdris Güllüce Almanya ve Hollanda’ya teknik gezi gerçekleştiriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı “Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi” kapsamında Almanya ve Hollanda’yı ziyaret etti.

Fitch Tüpraş'a dikkat çekti!

Fitch Ratings'in açıklamasında "Brent petrole göre Ural Bölgesi'nde üretilen petrol fiyatının daha düşük olması Rus petrolünü kullanma imkanı olan Orta ve Doğu Avrupa rafinerilerinin daha iyi performansıyla sonuçlandı" ifadelerine yer verildi.

almanya Fitch Haberi

almanya Fitch

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Almanya'nın "AAA" olan kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise durağanda bıraktı.


Fitch'in resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Almanya'nın kamu borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranının, Avro bölgesinde aynı nota sahip ülkelerin aksine halihazırda düştüğü belirtilerek, bunun ise ülkenin "AAA" olan kredi notunu yansıtan önemli faktörlerden olduğu kaydedildi.


Kamu borcunun GSYH'ye oranının Almanya'da 2012 yılındaki yüzde 81 seviyesinden 2013 yılında yüzde 78,4'e gerilediğine işaret edilen açıklamada, bu rakamın Fitch'in yüzde 79,4'lük tahmininden daha iyi olduğu aktarıldı.


Açıklamada, Almanya'nın azalan kamu borcu unsurlarına sahip olmaya devam ettiği dile getirilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Ülke ekonomisi büyüyor, bütçe pozisyonu nispeten olumlu ve nominal faiz oranları da düşük seviyelerde. Kamu borcunun GSYH'ye oranındaki aşağı yönlü gidişat, kredi notunun şokları...