28 / 03 / 2024

Almanya iflas rakamları

Almanya iflas rakamları

Almanya'da 2016'nın ekim ayında bin 621 işletme iflas açıklarken, 2015 yılının aynı ayına kıyasla iflaslar yüzde 18,8 geriledi.Almanya'da iflaslardan en çok etkilenen sektör inşaat oldu!

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Türkiye'de de faaliyet gösteren teknoloji devi iflas başvurusu yaptı

Android tabanlı cep telefonu üretiminin öncülerinden gösterilen Almanya merkezli dev teknoloji şirketi Gigaset iflas başvurusu yaptı. İşte tüm detaylar... 

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Kriz derinleşiyor! Şirketler bir bir iflas ediyor! Bir ayda 762 şirket...

Almanya’da açıklanan son verilere göre, eylülde şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları Eylül 2021’ye göre yüzde 34 artarak 762’ye yükseldi.

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Avrupa’da elektrik ve doğalgazdaki krizi şirketleri batırmaya başladı. Almanya’da birçok fabrika iflas edip, işçileri işten çıkardı. İngiltere ise bin 933 firma iflasını açıkladı. Ayrıca Belçika’da 10 gıda şirketinden 4’ü riskli durumda. Enerji şirketleri de hükümetlerden yardım bekliyor.

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Alman tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Almanya 10 milyar euroluk iflas desteği açıkladı! O şirketi kurtarma kararı aldı

Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Gazprom'un ülkedeki eski iştiraki Gazprom Germania'nın (Gazprom Almanya) uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceğini ve iflasını önlemek için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağını bildirdi.

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

Almanya Evsizlere Yardım Derneği Almanya'daki evsizlerin rakamlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre 2020 senesinde yaklaşık 256 bin vatandaşın düzenli bir konutu olmadığı ve yaklaşık 45 bin kişinin sokakta yaşadığı belirtildi.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Almanya’da şirket iflasları yüzde 21 azaldı!

Almanya'daki şirket iflasları Şubat'ta yıllık bazda yüzde 21.8 azalarak, Covid-19 salgınının başlangıcında iflas kanunda ertelemeye gidilmesinden bu güne gerilemeye devam etti.

Almanya'da iflas eden şirket sayısı arttı!

Almanya'da mart ayı şirket iflası yüzde 20'yi geçti. Konuya ilişkin açıklamada, " Şubat ayındaki ılımlı bir artışın ardından, martta şirket iflaslarının sayısı yeniden arttı, ve bu sefer daha güçlü." değerlendirmesi yapıldı.

Almanya iflas rakamları Haberi

Almanya iflas rakamları

Almanya'da geçen yılın ekim ayında iflas eden şirket sayısı, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 18,8 azaldı. 


Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıklamasına göre, Almanya'da 2016 yılının ekim ayında bin 621 işletme iflas açıklarken, 2015 yılının aynı ayına kıyasla iflaslar yüzde 18,8 geriledi.


Eylül 2016 hariç, Aralık 2015'ten beri her ay kaydedilen iş iflasları bir önceki yılın aynı ayına kıyasla daha düşük gerçekleşti. 


Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflaslardan en çok etkilenen sektör inşaat oldu.


Şirketlerin iflas talepleriyle ilgili olarak alacaklılara ödenmesi öngörülen borç ekim ayında yaklaşık 1,5 milyar avro seviyesinde belirlendi. Söz konusu borç, 2015 yılının aynı ayında ise 1,3 milyar avro...