26 / 04 / 2024

almanya türkleri

almanya türkleri

Bir zamanlar yaz aylarında emlak piyasasının hareketlenmesine sağlayan gurbetçiler artık Türkiye'de gayrimenkul satın almıyor.

Alman vizesinde yeni dönem başlıyor! Vizede 2 adımlı randevu süreci olacak!

Almanya, Türkiye’deki vize sistemini değiştirdiğini duyurdu. Buna göre, İki aşama ile vize verileceği kaydedildi. Önce konsoloslukların internet sitesine randevu için başvurulacak. Ardından da başvuru sırasına göre, maille randevu cevabı gelecek.

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Almanya bugünden itibaren kapılarını tamamen açtı! 64 alanda Türk uzmanı alımları başlıyor!

Almanya, 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yasa ile Türklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Nitelikli göç yasası ile birlikte tam 64 alanda Türk uzmanı alımı yapılacak.

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

Almanya yeni iş gücü için iş kapılarını adeat sonuna kadar açtı. Almanya'ya göç etmek isteyenler için gerekli olan şartlar da peş peşe duyuruldu. Euro kazanmak isteyenler acil bakın...

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Günlük 2840 lira kazanmak için büyük fırsat! Şartlar belli oldu

Almanya'da çalışmak isteyenler dikkat. Batı Avrupa ülkesinin açıkladığı şartlar, Türkleri de ilgilendiren önemli detaylar barındırıyor. İşte tüm detaylar...

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.

Almanya’dan Türkiye’deki annelere çocuk başı ayda 85 ile 251 Euro arasında maaş bağlanıyor! Detaylar tek tek açıklandı! 

Almanya tarafından, ülkesinde çocuk yapmış olan ve Türkiye’ye yerleşenlere, 'çocuk başı ayda 85 ile 251 euro' arasında değişen rakamlarda maaş bağlanıyor. İşte detaylar...

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, eğitmenler, yazılımcılar ve mühendisler gibi mesleklerde yaklaşık 2 milyon açık pozisyonla karşı karşıya. Bu nedenle, Türkiye'deki yetenek havuzuna başvurarak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Almanya, yıl sonuna kadar 5 bin kişiyi ülkeye getirerek kritik görevlerde istihdam etmeyi planlıyor.

almanya türkleri Haberi

almanya türkleri

3. kuşak gurbetçilerin artık babaları ve dedelerinin aksine Türkiye'den gayrimenkul alma yönünde eğilim göstermediği belirtilirken, 4. kuşakla birlikte gurbetçi tanımının da 'Almanya Türkleri, Fransa Türkleri' olarak değişeceği öngörülüyor.

Bu yıl seçim nedeniyle gurbetçiler, geçtiğimiz yıllara göre daha yoğun şekilde yaz tatili için Türkiye'ye gelmelerine rağmen, piyasayı hareketlendirmesini bekleyen esnafın beklentilerini karşılayamadı.

Türkiye'de gurbetçilerin yeterince alışveriş yapmamaları, AB'nin 2001 yılında avroya geçişiyle birlikte gelirlerinin azalmasına bağlansa da, 3. kuşak gurbetçi profilindeki köklü değişimin de bunda etkili olduğu düşünülüyor.

Konya'daki sarraflar, eskiden bol miktarda altın alıp satarak sektörü hareketlendiren gurbetçilerin, bu yaz altın piyasasına olumlu ya da olumsuz katkısı olmadığını, artık gurbetçilerin altın sektörünü etkileyen bir unsur olmaktan da çıktığını belirtti.

Sarraflar, gurbetçilerin bu yaz aylarında davet edildikleri...