18 / 04 / 2024

almanya yastıklı kentsel dönüşüm protestosu

almanya yastıklı kentsel dönüşüm protestosu

ALMANYA'nın Hamburg kentinde 21 Aralık'tan bu yana Rote Flora Kültür Merkezi'nin kapatılmasını ve bazı bölgelerdeki kentsel dönüşümü protesto eden halk, bu kez yastıklı eylem yaptı.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Kentsel dönüşümde yeni dönemle birlikte süreç hızlanacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi ile kentsel dönüşüm sürecinin daha hızlı olacağını açıkladı.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

Hava yastıklı motosiklet! Honda Touring 18 Ekim 2022 fiyat listesi

Honda Touring çeşitli model seçenekleriyle uzun yolları seven motor tutkunlarına güçlü motor performansı sunuyor. Güçlü performansıyla öne çıkan Touring’in, ekim ayı fiyatları da güncellendi. Honda Touring fiyatlarını okurlarımız için listeledik..

Hava yastıklı tek motosiklet Honda GL1800 Gold Wing 8 Ekim 2022 fiyat listesi!

Daha kompakt, daha hafif, daha çevik olarak tanıtılan Honda GL1800 Gold Wing fiyatları ne kadar? İşte Honda GL1800 Gold Wing 8 Ekim 2022 fiyat listesi...

Depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız!

GYODER, '1-7 Mart Deprem Haftası' dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmalıyız" dedi...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sağlıklı yapılara kavuşabiliriz!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nın da katkısıyla, ısı, su, ses ve yangın yalıtımını kaliteli malzeme ve uzman uygulamalarla gerçekleştirirsek, dayanıklı, sağlıklı ve konforlu yapılara kavuşabiliriz" diye konuştu...

İstanbul depreme ne kadar hazırlıklı?

Büyük Marmara depremi çok mu yaklaştı? İstanbul ne kadar hazırlıklı? Kentsel dönüşüm doğru yerden başladı mı? Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener herkesin merak ettiği bu soruları yanıtladı...

Kentsel dönüşüm mağdurları çözüm bekliyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı, "Kentsel dönüşüm yasası kapsamında herhangi bir kat malikinin başvurusu ile yıkılan lakin müteahhitlerin inşaatına devam etmediği birçok yapı mağduriyetlere yol açıyor. Bu çığlığa kulak verilmeli" dedi...

Bursa'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın 1. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, kentte sağlıklı kentsel dönüşümün önemli olduğunu açıkladı.

Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamayla yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi "Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamanın sonucu olarak değil, kent planlamasının kendisi olarak ele alınmaktadır. " dedi.

Bursa Fidyekızık modern bir meydana kavuşuyor!

BURSA'da yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla tüm semtlere ayrıcalıklı kentsel tasarım projeleri uygulayan Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalarla tarihi Osmanlı Köyü Fidyekızık da modern bir meydana kavuşuyor.

almanya yastıklı kentsel dönüşüm protestosu Haberi

almanya yastıklı kentsel dönüşüm protestosu

ALMANYA'nın Hamburg kentinde 21 Aralık'tan bu yana Rote Flora Kültür Merkezi'nin kapatılmasını ve bazı bölgelerdeki kentsel dönüşümü protesto eden halk, bu kez yastıklı eylem yaptı. 

Eylemciler Spiel-Buden meydanında bir araya geldi. AA'nın haberine göre eylemciler, "Polis teşkilatı, göstericilerin şiddet kullandığını öne sürerek kendi yaptıkları orantısız güç ve şiddeti haklı göstermeye çalışıyor. Biz şimdi en yumuşak materyallerle eylem yapıyoruz. Biz sadece sosyal refah istiyoruz. Hamburg'daki ev kiralarının yüksek olmasını, konut sorununu, işsizliği, özelleştirilmeleri, sosyal adaletsizi protesto ediyoruz ve bunların çözülmesini talep ediyoruz"...