26 / 04 / 2024

almanyadaki Türklere doğru oteli satılıyor mu

almanyadaki Türklere doğru oteli satılıyor mu

Almanya'nın güney eyaleti Bavyera'nın yukarı Salzberg bölgesinde ve Hitler’in karargahı 'Kartal Yuvası’nın yanında bulunan 'Türklere' isimli otel 3.6 milyon euro fiyatla açık artırmaya çıkarılıyor...

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım!

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım belli oldu. UMMAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağcı bu süreçteki en önemli adımların doğru planlama, izleme, kayıt ve denetim olduğuna vurgu yaparak kritik 12 maddeyi sıraladı...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Borsanın tıkanarak aşağı doğru baskı yemesinin nedenleri nedir?

Borsa İstanbul yatırımcısı son dönemde borsanın tıkanmasının ve artık aşağı doğru baskı yemesinin nedenlerini sorguluyor. SPK lisanslı borsa analisti Tuncay Turşucu konuya ilişkin 5 kritik maddeyi açıkladı. İşte o maddeler...

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Dolar 30 TL'ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru bugün güne rekor seviye ile başladı. Ekonomi piyasalarında dolar kurundaki yükseliş devam ediyor. Bugün dolar  TL'ye doğru yelken açtı. Dolar biriktirenler acilen baksın. İşte 23 Ağustos 2023 dolar/TL kuru.

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...

Dolar zirveye doğru adım adım ilerlerken gözler 14.00'a çevrildi! Dolar ne olur? Uzmanlar peş peşe rakam verdi 

Dolar/TL kuru Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı öncesi zirveye doğru adım adım ilerlerken gözler 14.00'a çevrildi. Peki dolar ne olur? Uzmanlar peş peşe rakam verdi...

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Gecen sene rekor seviyelere ulaşan emtia fiyatları, inşaatta girdi maliyetlerini de yükseltti. Bu da konut fiyatlarında yukarı bir tırmanış yarattı. Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, 2023’te fiyatların artmaya devam edeceğine dikkat çekerek alım için doğru zamanı ‘bugün’ olarak gösterdi.

Ünlü ekonomistin birinci duyumu doğru çıktı, sırada asgari ücret var. Asgari ücrete ikinci zam ne zaman?

Ünlü ekonomist ekonomi kanalında seçim ekonomisine ilişkin iki önemli duyumu olduğunu paylaştı. 24 saat geçmeden birincisi doğru çıktı sırada ikinci duyum var. İkinci duyum milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücrette ikinci zam ile ilgili

almanyadaki Türklere doğru oteli satılıyor mu Haberi

almanyadaki Türklere doğru oteli satılıyor mu

Almanya'nın güney eyaleti Bavyera'nın yukarı Salzberg bölgesinde yer alan ve Hitler’in karargahı 'Kartal Yuvası’nın yanında bulunan 'Türklere' isimli otel açık artırmaya çıkarılacak. Açılış fiyatının 3.6 milyon euro olması tahmin edilen otelde, Nazilere ait kaçış tünelleri yer alıyor.

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre, “Zum Türken” (Türklere doğru, Türklere) oteli, Sotheby’s Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılıyor.

Önceleri küçük bir dinlenme merkezi şeklinde kullanılan binanın yapımı 1630’da sona ermişti. Bina sahibinin çalışanları, 1683'teki II. Viyana Kuşatması'ndan merkeze elleri ganimet dolu dönünce, ganimet getirenlere “Türke” (Türkler) denildiği için, merkez “Türk evi” ismiyle (Türkenhaeusl) otel olarak anılıyor.

BAŞLANGIÇ FİYATI 25 MİLYON LİRA

Naziler tarafından zorla alındıktan sonra ise adı “Türklere doğru, Türklere” anlamındaki “Zum Türken” oldu.

1934 ile 1945 yılları arasında...