26 / 04 / 2024

Almanya'daki Türklere Doğru isimli otel 3.6 milyon euroya satılıyor!

Almanya'daki Türklere Doğru isimli otel 3.6 milyon euroya satılıyor!

Almanya'nın güney eyaleti Bavyera'nın yukarı Salzberg bölgesinde ve Hitler’in karargahı 'Kartal Yuvası’nın yanında bulunan 'Türklere' isimli otel 3.6 milyon euro fiyatla açık artırmaya çıkarılıyor...



Almanya'nın güney eyaleti Bavyera'nın yukarı Salzberg bölgesinde yer alan ve Hitler’in karargahı 'Kartal Yuvası’nın yanında bulunan 'Türklere' isimli otel açık artırmaya çıkarılacak. Açılış fiyatının 3.6 milyon euro olması tahmin edilen otelde, Nazilere ait kaçış tünelleri yer alıyor.

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre, “Zum Türken” (Türklere doğru, Türklere) oteli, Sotheby’s Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılıyor.

Önceleri küçük bir dinlenme merkezi şeklinde kullanılan binanın yapımı 1630’da sona ermişti. Bina sahibinin çalışanları, 1683'teki II. Viyana Kuşatması'ndan merkeze elleri ganimet dolu dönünce, ganimet getirenlere “Türke” (Türkler) denildiği için, merkez “Türk evi” ismiyle (Türkenhaeusl) otel olarak anılıyor.

Almanya daki Türklere Doğru isimli otel 3.6 milyon euroya satılıyor!

BAŞLANGIÇ FİYATI 25 MİLYON LİRA

Naziler tarafından zorla alındıktan sonra ise adı “Türklere doğru, Türklere” anlamındaki “Zum Türken” oldu.

1934 ile 1945 yılları arasında Hitler'in gelip konuşmalar yaptığı, gizli servisin karargâh olarak kullandığı ve Hitler'in özel misafirlerinin kaldığı otel için başlangıç fiyatının 3.65 milyon euro (25 milyon TL) olacağı belirtildi. Otelde, II. Viyana Kuşatması ve II. Dünya Savaşı’na ait eşyalar da yer alıyor.

TÜNELLERE ELDİVENLE GİRİLİYOR

İngiltere merkezli Sotheby’s’in açık artırmasına katılımın serbest olduğu belirtildi. İnternet aracılığıyla da teklif sunulabiliyor. Hitler'in otele komşu olan Kartal Yuvası bombalanırken, otel de hasarlanmış ama onarılarak tekrar hizmete açıldı.

Otelin altında Nazilerin bombardımandan kaçmak için kullandığı tüneller yer alıyor. Bu tünelleri elpensiz gezmek yasaklanmış. Çünkü önceki ziyaretçiler, duvarlara yazılar yazmış.

Bavyera Eyalet Hükümeti, “yanlış ellere geçmemesi için” oteli satın almak istiyor fakat sahibi oteli kamuya değil, özel şirketlere satacağını açıkladı.


Geri Dön