27 / 04 / 2024

alsancak limanı son durum

alsancak limanı son durum

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Alsancak Limanı'na Konak Belediyesi'nden itiraz!

Özelleştirme süreci tamamlandığında Avrupa'nın ilk 10, dünyanın ise ilk 50 limanı arasına girecek olan Alsancak Limanı'nda beklenen yine olmadı. Önceki yıllarda planlara dava açan kurumların da bu kez olumlu bulduğu yeni plana itiraz geldi.

Abdülaziz Ediz: Alsancak Limanı'nı kaldırma lüksümüz yok!

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Alsancak Limanı'nın kentin tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu ve başka bir yere taşınmaması gerektiğini dile getirdi

Ekrem Demirtaş'tan Alsancak Limanı açıklaması!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Socar Türkiye 'nin CEO'su Kenan Yavuz'un, Alsancak Limanı'nın konteyner bölümünün kaldırılması yönündeki açıklamalarıyla ilgili eleştiride bulundu.

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Altında son 3 ayın en yüksek seviyesi görüldü! Kapalıçarşı'da gram altın 1856 TL oldu! 20 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcıların güvenli liman arayışı altında yükselişi tetikliyor. Kapalıçarşı'da gram altın bugün 1856 TL oldu. İşte 20 Ekim 2023 altın fiyatları.

Güvenli liman gömleğini giyen altına talep arttı! Gram altının geleceği seviye açıklandı! Uzman isimden bomba açıklama

İsrail-Filistin arasındaki sıcak çatışma piyasaları hareketlendirdi. Son günlerde düşüşe geçen altın tekrar güvenli liman gömleğini giydi ve yükselmeye devam ediyor. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Altında hareketli dakikalar! İşte son dakika altın fiyatları...

Yatırımcıların ‘güvenilir liman’ olarak gördüğü altın fiyatları 29 Temmuz Cumartesi gününe yatay seviyede başladı. Altında son günlerde yaşanan düşüş yatırımcılar tarafından merakla takip edilirken, hafta sonu da altının fiyatı sorgulanmaya devam ediliyor. Peki, altın fiyatları kaç TL? İşte detaylar

Güvenli liman gömleğini giyen altın son bir yılın zirvesinde!

Altın fiyatları bugün ABD verileri ile birlikte yükselişe geçti. Altının yükselişe geçmesi ons altın son bir yılın zirvesine taşıdı.

Güvenli liman altın 7 haftanın zirvesinden uzaklaşmaya başladı!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın 7 haftanı  zirvesinden uzaklaşmaya başladı. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları.

Altın gümbür gümbür geliyor! Bir bir açıklanan rakamları gören inanamadı! İşte son dakika altın fiyatları 6 Kasım 2022!

Yatırımcıların güvenli liman olarak tercih ettiği altın gümbür gümbür geliyor! Bir bir açıklanan rakamları gören inanamadı! Hemen bu son dakika altın fiyatları 6 Kasım 2022'ye bakın...

Son dakika... Altın güvenli liman olarak cazibesini artırdı

Altın, haftanın ilk işlem gününde yükselen resesyon endişeleri ile tahvil getirileri ve doların zayıflaması nedeniyle güvenli liman olarak cazibesini artırarak yükselişe geçti.

"Dolar hala en güvenli liman"

Dev kuruluşların döviz analistleri son 20 yılın zirvesinde olan dolar endeksinin önümüzdeki 3 ayda da yine zirvede kalacağını ve resesyon karşısında en güvenli liman olmaya devam edeceğini söyledi.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

alsancak limanı son durum Haberi

alsancak limanı son durum

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, TCDD Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin limanın genişletilmesi projesine yaklaşık 5 yıl aradan sonra ÇED onayı verildiğini belirterek "Bu proje İzmir'in ve bölgenin geleceği için hayati önemde. Yaklaşma kanalının 250 metreye genişletilerek eksi 14 metre derinleştirilmesi, İzmir Limanı'nın Panamax ve Post-Panamax tipi gemilere uygun hale gelmesini sağlayacak. Limanın kapasitesinin büyümesinin önü açılacak. "Yüzülebilir körfez" hedefine yaklaşılacak. Bu proje, Türkiye'ye örnek olacaktır" dedi.


Ege bölgesindeki limanların Türkiye'nin lojistik bölgesi olarak dizayn edilmesini öneren Öztürk, şunları söyledi:


"İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi, Ege'nin ve İzmir'in gücünü turizmden çevreye, ticaretten sanayi yatırımlarına, lojistikten gayrimenkule kadar birçok alanda aynı anda tetikleyecektir. Alsancak Limanı Ege'deki sanayiciler ve ihracatçılar için vazgeçilemez öneme sahiptir."


Yeni...