20 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş'tan Alsancak Limanı açıklaması!

Ekrem Demirtaş'tan Alsancak Limanı açıklaması!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Socar Türkiye 'nin CEO'su Kenan Yavuz'un, Alsancak Limanı'nın konteyner bölümünün kaldırılması yönündeki açıklamalarıyla ilgili eleştiride bulundu.




İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Socar Türkiye'nin CEO'su Kenan Yavuz'un, Alsancak Limanı'nın konteyner bölümünün kaldırılması yönündeki açıklamalarıyla ilgili eleştiride bulundu. Demirtaş, "Konteynerler bizim limana gelsin diyor. Öyle yağma yok" dedi.


Çamur atılıyor

Demirtaş, Yavuz'un  İzmir  Limanı'ndaki konteynerlerin boşaltılarak Petkim Limanı'na yönlendirilmesini ve Alsancak Limanı'nın sadece kruvaziyere hizmet etmesi açıklamasını eleştirdi. "İzmir'den limanı söküp alamazsınız" diyen Demirtaş, "Kenan Yavuz'un sözleri var gazetelerde. 'Alsancak limanından yükü ve konteynerleri çıkaralım' diyor. İzmir Limanı bugünün değil binlerce yılın gerçeğidir. Socar liman inşa ediyor. Yavuz da bir profesyonel yönetici olarak sürekli konuşma yapıyor. İzmir'e gelen turistleri yük limanına indikleri için tebrik ediyor. Konteyner kapatılsın, konteynerler bizim limana gelsin diyor. Öyle yağma yok. İzmir liman olmadığı, konteynerler olmadığı zaman çıplak kalır. Liman İzmir'in şanıdır" dedi.

Demirtaş, "'4 adet kruvaziyer gemisi, Alsancak limanından yük limanına yanaştı' diyor. Bu limandan en az 100 bin kişi ekmek yiyor. Socar'ın yaptığı limana iş kazandırmak, para kazandırmak için sürekli İzmir limanı hakkında konuşmaları doğru değil. İzmir para kazanamıyormuş. Esnaflıkta 'nerede hareket varsa orada bereket vardır' diye söz vardır. İzmir'de moral getiren kruvaziyer turizmi aynı zamanda para da bırakıyor. Ama burada İzmir'e çamur atarak, İzmir ile ilgili gerçekleri saptırmak doğru değil. İzmir her zaman liman kentidir ve öyle kalacak" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön