25 / 04 / 2024

Alt kiracılık sözleşme örneği

Alt kiracılık sözleşme örneği

Borçlar Kanunu gereğince kiracı, kiraladığı taşınmazı tekrar kiraya verebiliyor. Peki alt kiracılık sözleşmesi nasıl yapılır? Alt kiracılık sözleşmesinde hangi esaslara yer verilir? İşte alt kiracılık sözleşme örneği..

Alt kiracılık nedir?

Kiracılık hukukunun yer aldığı 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununa göre, kiracı kiraya konu olan taşınmaz malı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebildiği alt kiracılık nedir?

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

ASELSAN'dan 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki yeni sözleşme!

ASELSAN ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) uçak modernizasyonu ile ilgili 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki sözleşme imzalandı.

ASELSAN 9,5 milyon dolarlık sözleşmeyi imzaladı!

ASELSAN’dan yeni bir başarı örneği. ASELSAN, 9,5 milyon dolarlık sözleşme yaptı. İşte detaylar!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Emlak Konut Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşme imzaladı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin 1'inci etabının 2'inci Kısmı için Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşmesinin imzalarının atıldığını açıkladı,

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Vakıf GYO, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun bedelli sermaye artırımı işlemleriyle ilgili olarak aracılık hizmeti alınması amacıyla Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile sözleşme imzalandı.

Carrefoursa 34 mağazasının kiracılık haklarını devretti!

Carrefoursa ile Migros arasında, işletilmekte olan 34 adet mağazanın, kiracılık hakkının ve  kira sözleşmelerinin devri hususunda 7 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalandı. 

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

Alt kiracılık sözleşme örneği Haberi

Alt kiracılık sözleşme örneği

Alt kiracılık sözleşme örneği!

Borçlar Kanunu gereğince kiracı, kiraladığı taşınmazı tekrar kiraya verebiliyor. Bir diğer ifade ile kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebiliyor. Ya da kiracı kullanım hakkını başkasına devredebiliyor.


Ancak kiracının bu konuda mal sahibinden izin almış olması gerekiyor. Aksi halde kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemiyor.


Peki alt kiracılık sözleşmesi nasıl yapılır? Alt kiracılık sözleşmesinde hangi esaslara yer verilir?


ALT KİRACILIK SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ

1.TARAFLAR

Bir tarafta ...... kompleksinde kiracı konumunda bulunan ...... Ticaret A.Ş. (bundan sonra KİRAYA VEREN olarak anılacaktır) ile, bu …’in bağımsız “ek bina” olarak adlandırılan … bölümünü alt kiracı konumunda kiralayan ...... Sanayi Tic. A.Ş. (bundan...