25 / 04 / 2024

alt kiracılık sözleşmesi

alt kiracılık sözleşmesi

Kiracılık hukukunun yer aldığı 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununa göre, kiracı kiraya konu olan taşınmaz malı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebildiği alt kiracılık nedir?

Alt kiracı sözleşmesi örneği!

Kiraya konu olan bir gayrimenkulün kiracısı; kiraladığı gayrimenkulü kiraya verebiliyor. Bu şekilde yapılan kiralamalar alt kiracılık olarak ifade ediliyor. İşte alt kiracılıkta imzalanan alt kiracı sözleşmesi örneği....

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Peki kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? İşte ayrıntılar...

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklar aman dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklara tahliye taahhüdü uyarısı geldi. Uzmanlar, 'Boş çek' benzeri tahliye taahhüdü imzalanmaması gerektiğini söyledi. İşte milyonları ilgilendiren o detaylar...

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesine ilişkin uyarılar!

Kiraya verilen yer için kiracılara kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi verilir. Bu taahhütname, kiralananın teslim alınmasını takiben kiracı tarafından verilen bir yazılı beyandır. Kiracı bu taahhütnamede belirtilen tarih dahilinde kiralananı boşaltmayı yazılı olarak taahhüt eder.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sık sık yaşanan anlaşmazlıklardan biri de kiracının tahliyesi oluyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? İşte kiracı tahliyesine dair tüm merak edilenler...

alt kiracılık sözleşmesi Haberi

alt kiracılık sözleşmesi

Alt kiracılık nedir?

Kiracılık hukukunun yer aldığı 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununa göre, kiracı kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşulu ile, kiraya konu olan gayrimenkulü tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebiliyor.


Aynı zamanda kiraya verenin yazılı rızası ile kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçiyor ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtuluyor. Peki alt kiracılık ne demek? Alt kiracılık sözleşmesi nasıl yapılır?


Alt kira ve kullanım hakkının devri

MADDE 322- Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.


Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez.


Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka...