29 / 03 / 2024

Amerikada Cadılar Bayramı hayaletli kasaba

Amerikada Cadılar Bayramı hayaletli kasaba

Amerika ’nın Connecticut eyaletindeki Johnsonville kasabası, Cadılar Bayramı sebebiyle açık arttırmaya sunuldu. Cadılar Bayramı sebebiyle 800 bin dolar gibi özel bir fiyata satışa çıktı. İşte o hayaletli kasabanın öyküsü...

Bayram öncesi emekli maaşları yatacak mı? Emekliler dikkat: SSK, BağKur emekli maaşı ödeme tarihleri Nisan 2024!

Emekliler ve memurlar bayram öncesinde maaşarının yatıp yatmayacağını merak ediyor. Peki bayram öncesi emekli maaşları yatacak mı? Emekli maaşları bayramdan önce verilecek mi? 

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Son dakika kulis iddiaları! 

Enflasyon alım gücünü azaltırken, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. İşte kulislerde konuşulanlar..

Altında yeni rekor göründü! Altın yatırımcıları bayram etti! 1 gram altın tam bu kadar oldu!

Başta dolar kuru olmak üzere euro ve altında yükseliş devam ediyor. Altında bugün yeni rekor göründü. Altın yatırımcıları bayram etti! 1 gram altın tam bu kadar oldu!

Uzayan Kurban Bayramı tatili kredi arayışlarını hızlandırdı!

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması tatil yapmak isteyen vatandaşları da para bulma konusunda hareketlendirdi. Kredi için yapılan aramalar yüzde 20 oranında artarken geçen yıllara göre bayram kampanyası düzenleyen bankaların az olması dikkat çekti.

Yaşlı ve engelli maaşı alanlara bayram müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maaşlar resmen erken yatacak!

Yaşlı ve engelli maaşı alanlar merakla yeni maaşlarının kaç lira olacağını araştırırken, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla maaşların ne zaman yatacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili konuştu. 

Gram altında beklenen seviye sonunda göründü! Bu rakamı gören yatırımcılar bayram edecek! 

Altın fiyatlarında gözler Fed faiz  kararına çevrildi. Piyasaların beklentisi Fed'in faizleri düşürebileceği yönünde. Gram altın tarafında ise beklenen o seviye bugün göründü.  Bu rakamı gören yatırımcılar bayram edecek! 

Emekliye Çifte Zam Müjdesi! Bayram İkramiyesi ve Maaşlar Güncelleniyor!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı zam haberlerinde! Emeklilerin cebi bayram edecek, maaşlarda kademeli artış bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Gram altın 1.554 TL olacak diyen altının efendisi İslam Memiş tarihi açıkladı! O gün yatırımcılar bayram edecek!

Altının efendisi İslam Memiş, gram altının 1.554 TL olacağı tarihi açıkladı. O gün yatırımcılar bayram edecek!

Dul ve yetim maaşlarına yeni zam var mı? Dul ve yetimler 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi alacak mı? Hemen bakın!

Dul ve yetim maaşlarına yeni zam var mı? Dul ve yetimler 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi alacak mı? Hemen bakın...

2023 bayram ikramiyeleri hangi tarihte yatacak? Kurban Bayramı ikramiyeleri ve maaşlar ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı ikramiyesinin tarihleri vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Bu sene Kurban Bayramı, 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecektir. Peki 2023 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli maaşlarına ikramiye desteği: SGK tek tek tarih verdi! Bayram ikramiyeleri hesaplara geçiyor!

Bankalar, emekli maaşı alan müşterilerine hizmet verirken SGK'nın açıklamasını paylaştılar. Nisan ayında emeklilik işlemleri tamamlanan, ancak Ramazan Bayramı ikramiyesini henüz alamayan 4A, 4B ve 4C emeklileri için sevindirici bir haber var. Bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı belli oldu.

16 milyon emekli bayram edecek! Temmuz maaşları için ilk rakamlar belli oldu! Hemen öğrenin! 

Milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak olan zammı merak ediyor. 6 aylık enflasyon oranın belli olması ile rakamlar netleşmiş olacak. Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon rakamlarına göre temmuz maaşları hesaplandı ilk rakamlar belli oldu. 16 milyon emekli bayram edecek!

Emeklilere sevindirici haber! Bayram ihtiyaçlarını karşılamak için 10 bin TL destek verilecek!

Emeklilerin ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Ramazan Bayramı öncesinde yeni bir ödeme kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak 10 bin TL'ye kadar nakit ödeme yapılmaktadır ve başvurular şimdiden başladı.

Amerikada Cadılar Bayramı hayaletli kasaba Haberi

Amerikada Cadılar Bayramı hayaletli kasaba

Auction.com’un yaptığı açıklamaya göre hayaletli kasaba Johnsonville 28 Ekim’de sadece 800.000 dolara (1 milyon 791 bin 720 TL) satışa çıkarıldı. 19.yy mimarisine sahip olan kasaba bir köprüye, bir şelaleye ve bir de tahtadan baraja sahip.


Johnsonville 1830’larda hayli gelişmiş bir şehirdi. Aynı zamanda ülkenin balıkçılık üretiminde başı çeken Neptune Twine Şirketi’ne de ev sahipliği yapıyordu. Buna rağmen kasaba Ray Schmitt adlı milyoner satın alana kadar terk edilmişti. 1960’larda Schmitt kasabayı satın aldı ve restorasyona başladı. Ancak bitiremeden öldü.


Hayalet söylentileri satışlar sırasında tüm kasabaya yayıldı. Hatta bazı insanlar Schmitt’in dirileceğine inandığını ve bu yüzden ruhunun kasabayı koruduğuna inanıyor. Başka bir hikâyeye göre de 1890’larda ölen değirmen işçilerinin ruhları, bir evin salonunu ele geçirdi. Öldükten sonra bu salonda hazırlanan ve ardından gömülen...