28 / 03 / 2024

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de onaylanarak yasalaştı.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

Emeklilik için gün sayan vatandaşlar, kaç lira maaş alacaklarını merak ediyor. Peki SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı bayram ikramiye takvimi belli oldu! O tarihte 2 bin TL hesabınızda olacak!

Emekli bayram ikramiyeleri milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla bekleniyor. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala emekliler bayram ikramiyelerini hangi gün alacaklarını araştırıyor. İşte SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı bayram ikramiye takvimi!

EYT'lilerin maaş hesabı rakam rakam açıklandı! EYT'liler kaç lira maaş alacak? Hemen siz de bakın!

EYT'liler maaşların nasıl hesaplanacağını ve kaç lira maaş alacaklarını merakla araştırmaya başladı. EYT'lilerin maaş hesabı rakam rakam açıklandı! EYT'liler kaç lira maaş alacak? Hemen siz de bakın!

Her dediği bir bir çıkan ekonomist “Altın hazirandan sonra şahlanacak” dedi! Peş peşe açıkladığı rakamlar bayram ettirdi

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.146 TL seviyesinde işlem görüyor. Ekonomist İslam Memiş haziran ayının sonrasında yeni rekorlar geleceğini aktararak, altın alacaklarının elini çabuk tutması gerek dedi.

EYT’lilere promosyon yarışı başladı! Hangi banka ne kadar promosyon verecek? İşte, bankaların promosyon ücretleri!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşlarını 1 Mart günü alacaklarını açıklarken, bankalar da şimdiden emeklilere yönelik promosyon yarışına başladı.

Piyasalarda işler bıçak gibi kesildi! Vadeler uzadı, taksitler arttı

Yüksek enflasyon her geçen gün vatandaşın alım gücünü zorluyor. Alım gücünün eski yıllara oranla azalması nedeniyle ticaret hayatında da işler durma noktasına gelirken, KOBİ’ler de alacaklarını tahsil etmekte zorlanıyor. Vadeler altı aya kadar uzadı.

Otomobil alacakların beklediği fırsat ayaklarına geldi! 3 banka faizleri öyle bir indirdi ki!

Otomobil alacakların beklediği fırsat geldi. 3 banka faizlerini beklenmedik şekilde düşürdü. İşte detaylar!

Dolar satın alacaklar dikkat! Önemli bir gelişme var

Amerika Birleşik Devletleri'nde dolar fiyatlarını doğrudan etkileyen veriler arasında yer alan büyüme verileri açıklandı. Dolar alacakların bu verileri de takip etmesinin faydalı olduğu belirtildi.

Ziraat Bankası TOKİ iade parası nasıl alınır? TOKİ iade paraları hangi bankaya yatıyor?

TOKİ başvuru parası iadeleri merakla araştırılıyor. Kurada isimleri çıkmayan vatandaşlar, iade paralarını ne zaman alacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ başvuru parası iadesine dair detaylar!

Garanti Bankası geri dönmeyen alacaklarını ve kredilerini sattı

Garanti Bankası Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada yaklaşık 700 milyon lirayı bulan geri dönmeyen kredi ve alacağını iki ayrı varlık yönetimi şirketine sattığını açıkladı.

Aile Bakanlığı zamlı ödeme miktarı ne kadar? Aile Bakanlığı'nın sürprizi ile yardım kaç TL oldu?

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenen yardımlara zam yapıldı. Zammın ardından vatandaşlar ne kadar alacaklarını merak etmeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Sıfır otomobil alacakların beklediği müjde geldi! O kampanyalar peş peşe açıklandı! Duyan bayiye koştu! Hemen bir bakın!

Sıfır otomobil alacakların beklediği müjde sonunda geldi. O kampanyalar peş peşe açıklandı! Duyan bayiye koştu...İşte 2022 yılının o son kampanyaları...Hemen bir bakın...

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Haberi

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de onaylanarak yasalaştı.

Kanun teklifi ile gayrimenkuller, satış komisyonlarınca fiziki veya elektronik ortamda açık artırma ile satılabilecek. Satış komisyonunun oluşumu alacaklı amme idarelerince belirlenecek ve komisyonun çalışma usul ve esaslarını belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkili olacak. 

AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 7316

Kabul Tarihi: 15/4/2021      

MADDE 1- 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 85 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “Menkul mallar,” ibaresinden sonra gelmek üzere “elektronik ortamda veya” ibaresi, dördüncü cümlesinde yer alan “değer düşüklüğüne uğrayacağı anlaşılan mallar” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile muhafazası tehlikeli veya masraflı olan...