23 / 04 / 2024

amme

amme

Amme arazisinin ne olduğu, ne anlama geldiği gayrimenkul alanında meraklı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte o detaylar!

Amme arazisi nedir?

Amme arazisi kısacası bir tür arazidir. Arazinin kullanım alanı ve amacı belirlidir. Amme mülkiyeti olarak da adlandırılan amme arazisi gayrimenkul alanda kullanılır. Peki amme arazisi nedir, kim tarafından belirlenir ve hangi alanları kapsar? İşte amme arazisiyle ilgili kapsamlı bilgiler...

TMSF, İnelsan Mühendislik İnşaat'a ait arsayı 19 milyon 750 bin TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) , İnelsan Mühendislik İnşaat Elektrik Taah. San. Tic. A.Ş.’nin amme borcu nedeniyle haczedilen arsayı satışa sundu.

Devlet alacaklarında gecikme faizi artırıldı! İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yer alan gecikme zammının oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 2,5 olarak belirlendi. İşte detaylar...

Amme arazisi ne anlama geliyor? Amme arazisi hangi arazilerdir?

Amme arazisinin ne olduğu, ne anlama geldiği gayrimenkul alanında meraklı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte o detaylar!

Amme Arazisi nedir? Hangi alanlar amme arazisidir?

Amme arazisi terimi gayrimenkul işlemlerinde vatandaşların karşısına çıkan konular arasında yer almaktadır. Kamunun yararı için kamu kurumlarının kullanımına tahsis edilen amme arazilerinin özel mülkiyet olarak kullanılması söz konusu değildir. Peki, amme Arazisi nedir? Hangi alanlar amme arazisidir

İnternetten ev satışına yeni düzenleme!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde neler değişti? İnternetten ev satışına hangi düzenlemeler getirildi? İşte ayrıntılar...

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de onaylanarak yasalaştı.

Gayrimenkuller online ortamda satışa çıkarılabilecek!

22 Nisan tarihinde 7316 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi  Gazete'de yayımlandı. Buna göre; gayrimenkuller elektronik ortamda satışa sunulabilecek.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlara müjde! Ücretsiz izin desteği verilen sektörler genişletildi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece ücretsiz izin ve prim desteği verilecek sektörlerin kapsamı genişletilmiş oldu.

Kamu kurumları gayrimenkullerini elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Açık artırmayla gayrimenkul satışına 'internet' vizesi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Yeni kanun teklifi ile gayrimenkuller artık internetten açık artırmayla satılabilecek.

İnternetten gayrimenkul satışına düzenleme!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile internetten gayrimenkul satışı düzenlenecek...

amme Haberi

amme

Amme arazisi nedir? Amme arazisi hangi alanları kapsamaktadır? Gayrimenkul alanında amme arazisi terimi çok kullanılmaktadır. Amme arazilerinin kısa tanımı kamu yararına ayrılan alanlardır.

Ancak daha detaylı bilgilere ulaşmak isteyenler için işte amme arazilerine dair ayrıntılı bilgiler…

AMME ARAZİSİ NEDİR?

Kamuya hizmet vermek maksadı ile ayrılan arazilere amme arazi denilmektedir. Bu araziler belirli bir süre içerisinde parsel olarak ayrılmaktadır. Ayrılan arazi üzerine kamuya ait olan hizmet binaları inşa edilmektedir. Kamu yararı için eğitim kurumları, hastaneler ve ibadethaneler gibi tesisler inşa edilir. Bu amaç doğrultusunda ayrılmış olan tüm araziler amme arazisi tanımının içinde değerlendirilir.

Amme arazi olarak belirlenen araziler başka bir özel mülkiyet için kullanılamaz. Sadece kamu kuruluşlarına hizmet vermesi amacı ile ayrılan bu arazilerin kullanımları da kamu hizmetleri alanında olmaktadır. Amme arazisinin kullanımında...