26 / 04 / 2024

Anaklia Derin Deniz Limanı projesi

Anaklia Derin Deniz Limanı projesi

Gürcistan'da inşaatı devam eden ve toplam maliyeti 2,5 milyar doları olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılacak.

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Pendik'te Şahin Doğan, Ege Selçuk ve Deniz Sakar ortaklığında kuruldu.

Gürcistan'daki dev liman projesine Türk tecrübesi!

Gürcistan'da inşaatı devam eden ve toplam maliyeti 2,5 milyar doları olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılacak.

TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını açıkladı.

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatı tamamlandı!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık sularının inşaatı tamamlanan tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjının gerçekleştirilmesiyle deniz ve çevre çok daha sağlıklı hale geldi

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatında sona gelindi!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık suları, inşaatı tamamlanma aşamasına gelen tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjı gerçekleştirilecek.

Hasan Şaş, Adana'da Derin Deniz Otel'i açtı!

Adanalı eski milli futbolcu Hasan Şaş'ın, doğduğu Karataş İlçesi'ne yaptırdığı otel, hizmete açıldı. Şaş, çocukları Yusuf Deniz ile Derin'in adını verdiği Derin Deniz Otel'in 5 yıldız konforunda olduğunu söyledi.

Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi için ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyundan içme suyu elde etmek için düğmeye bastı. Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatında son durum!

TİSKİ tarafından ihale edilerek yapılan çalışma ile Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesi’ndeki derin deniz deşarjı tesisi modernizasyonu ve kırık olan deşarj hattının yenilenmesi yapılarak bölgedeki sorunlar ortadan kaldırılıyor.

Bandırma Termik Santrali projesinin toplantısı 10 Aralık'ta!

Balıkesir Bandırma'da bulunan Bandırma Termik Santrali, Kül Düzenli Depolama Tesisi, Derin Deniz Deşarjı ve İskele projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 10 Aralık 2015 günü saat 11:00'de gerçekleşecek.

Bartın İnkumu Derin Deniz Deşarjı Projesi ne zaman yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Parmaksız: "Bin 700 metrelik derin deniz deşarjı ve ön arıtma yapılması suretiyle günlük 20-30 bin turistimizin daha temiz sularda yüzmesi sağlanacak"

2000 yılında Tüp Geçit, dünyanın en derin deniz tüneli olacakmış!

2000 yılında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak olan Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. 2005 yılında hizmete girecek dünyanın en derin deniz tüneli, Boğaz'ı 58 metre derinlikte geçecekmiş.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belediyelere desteği devam ediyor!

İmzalanan protokol, nüfusu 200.000’in altındaki yerel yönetimlerin ihtiyacı olan içme suyu, atıksu, derin deniz deşarjı, katı atık, yağmur suyu tesisleri ile ilgili her türlü proje, analiz ve fizibilite çalışmalarını kapsıyor.

Adana'da Çelikler Yumurtalık Termik Santrali için halk toplantısı düzenlenecek!

Çelikler Termik Elektrik Üretim Şirketi tarafından Çelikler Yumurtalık Termik Enerji Santrali'nin İskele ve derin deniz deşarjı projesinin tesis edilmesi ve işletilmesi için 18 Aralık 2014 günü Halkın Katılım Toplantısı yapılacaktır.

Anaklia Derin Deniz Limanı projesi Haberi

Anaklia Derin Deniz Limanı projesi

Anaklia Derin Deniz Limanı, yılda 100 milyon tona kadar kargo işleme kapasitesine sahip olacak şekilde hayata geçiriliyor. İlk aşaması 2020’de tamamlanacak liman, tarihi İpek Yolu'nu canlandıracak projelerin Gürcistan ayağını oluşturuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Gürcistan'dan TBC Holding ve ABD'den Conti International'ın oluşturduğu Anaklia Geliştirme Konsorsiyumu'nun Genel Müdürü Keti Boçorişvili, projeye ilişkin  yaptığı açıklamada, Orta Koridor güzergahı üzerindeki Gürcistan'ın Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan ile çok rekabetçi bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Amaç, buradaki konumumuzu güçlendirmek." diye açıklama yaptı. 

Geçmiş dönemde Gürcistan Sürdürebilir Kalkınma ve Ekonomi Bakan Yardımcısı olan Boçorişvili, "Tabii ki Türkiye bizim ana stratejik ortağımızdır ve bu durum ticaret, yatırım, turizm, taşımacılık gibi çeşitli alanlara yansımakta." dedi. 

Çeşitli ulaştırma projeleri için Gürcistan'ın 3 milyar dolar yatırım elde ettiğini bildiren Boçorişvili,...