18 / 04 / 2024

Sinop Güney Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Sinop Güney Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Sinop Belediyesi’nin 6.5 milyon TL’lik bir yatırımla yapmış olduğu “derin deniz deşarjı kanalizasyon” çalışmalarında sona gelindi. Baki Ergül, Sinop’un Ordu köyü sahilinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek basın mensuplarına bilgi verdi.



Sinop Belediyesi’nin 6.5 milyon TL’lik bir yatırımla yapmış olduğu “derin deniz deşarjı kanalizasyon” çalışmalarında sona gelindi.Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un Ordu köyü sahilinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek basın mensuplarına bilgi verdi. Ergül konuşmasında, “Biz Sinop’u turizm ve eğitimde bir noktaya getirmek durumundayız. Bizim idealimiz ve yapmamız gereken şey bu. Bunun birinci ayağı içme suyu projesiydi, ikinci ayağı kanalizasyon olayıdır. Bunu yapmadığımızda bir ayak eksik kalır, bunlar tamamlandığında Sinop’ta o zaman her noktaya getirip mavi bayrak takma şansımız var, bunu da gururla söyleme şansımız var” dedi.


ŞUBAT AYINA KADAR BİTMESİ PLANLANIYOR


Projenin Şubat ayına kadar bitmesinin planlandığını söyleyen Başkan Ergül, proje ile ilgili teknik bilgiler de verdi. Ergül şunları kaydetti: “Bu aynı kuzeydeki Mavi Akım Projesi gibi denizin içerisinde bir kanal var bu borunun oturacağı yerde. Dışarıda hazırlanan boru denize getiriliyor, borunun içerisindeki hava dışarı tahliye olduğunda daha önce açılmış olan kanala yani aşağı doğru inecek. Bu proje Sinop’ta üç noktada var. ‘Ön arıtmalı derin deniz deşarjı’ bunun denize gideceği nokta karadan itibaren 1300 metre. Şu anda 950 metre gelinmiş durumda. 300 metrelik bir bölümü kaldı. Karadaki çalışmalar bitti. Kalan 300 metrelik bölümü de tamamlandığında Güney Arıtma Tesisi bitmiş olacak.”

Belediye Başkanı Baki Ergül, proje maliyetinin 6.5 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.



Sinop Vitrin Haber



Geri Dön