26 / 04 / 2024

Anayasa Mahkemesi Bağdat Caddesi kentsel dönüşüm

Anayasa Mahkemesi Bağdat Caddesi kentsel dönüşüm

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Kentsel dönüşüm yasasının iptali için hamle geldi! Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak!

CHP, kentsel dönüşüm yasasının iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

Memurlar dikkat! Anayasa Mahkemesi’nden devrim niteliğinde karar! Bu karar sonrası her şey baştan aşağı değişecek!

Anayasa Mahkemesi’nden tüm memurları ilgilendirecek flaş bir karar çıktı. Mahkeme, memurnin aile bütünlüğünü bozacak şekilde atanmasını hak ihlali saydı.

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

CHP, Değerli Konut Vergisi'nin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu!

CHP, 7194 sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı KHK'de Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 11 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu...

Anayasa Mahkemesi, AOÇ'nin yapılaşmaya açılmasının iptali talebini reddetti!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ), Atatürk’ün şartlı bağış kaydına rastlanmadığını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi evin yanındaki köprülü kavşak nedeniyle hak ihlali kararı verdi!

Anayasa Mahkemesi, Trabzon'da evinin bitişiğine inşa edilen köprülü kavşak dolayısıyla taşınmazı değer kaybeden başvurucunun mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Kamulaştırmasız el atma davalarında Anayasa Mahkemesi kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, Kamulaştırmasız El Atma Davalarında Hukuki El Atmalarla İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı sürecini değerlendirdi. 

Data Yatırım Messe Residence, Bağdat Caddesi'nde inşa edilecek! Yeni proje!

Anadolu Yakası'nda özellikle Ümraniye ve Kartal bölgelerinde projelere imza atan Data Yatırım'ın yeni projesi, Messe Residence Kadıköy'de Bağdat Caddesi'nde yükselecek. Detayları ay sonu belirlenecek...

Divan Grubu Bağdat'ta otel açacak!

Divan Grubu, yeni otelini Bağdat’ta açmaya hazırlanıyor. Bu otelin hizmete girmesiyle birlikte, Divan Grubu’nun otel sayısı 24’e ulaşıyor. Divan Grubu, Bağdat otel projesiyle, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da büyüme ivmesini hızlandırıyor.

Kavan Yapı, Bağdat Caddesi'ni yeniliyor!

Kocaeli'nin en büyük müteahhiti Kavanlar İnsaat'ın ortakları kentsel dönüşüm isine de girdi. Ailenin iki ferdinin kurduğu Kavan Yapı, Bağdat Caddesi'ni de içine alan bölgede pes pese eski binaları yeniliyor.

Bağdat Caddesi şantiyesi!

Bağdat Caddesi'nin etrafındaki mahalleler şantiyeye dönmüş durumda. İmar kanununda yapılan değişiklikten sonra son 3 yıl içinde toplam 690 bina yıkılıp yenisi için ruhsat verildi.

Bağdat Caddesi kentsel dönüşümünde 400 konut 14 ayda teslim edilecek!

Kentsel dönüşüm 2015 yılına hızlı başladı. Bağdat Caddesin'de yıkılan binaların yerine 100 milyon dolarlık yatırımla 400 konut yapılacak. Müteahhit firma, hak sahiplerine 1 milyon lira kira ödeyecek.

Anayasa Mahkemesi Bağdat Caddesi kentsel dönüşüm Haberi

Anayasa Mahkemesi Bağdat Caddesi kentsel dönüşüm

Devlet, kentsel dönüşüm kapsamına dahil edilmeyen bina olmayacak amacında çalışmalarını sürdürürken, Anayasa Mahkemı getirebilecek emsal bir karara imza attı. 

Megakent İstanbul'daki değeri en yüksek noktalarından biri olan Bağdat Caddesi üzerindeki binanın, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “riskli yapı” şeklinde tespit edildiği belirlendi. “Kentsel Dönüşüm” çerçevesinde de yenilenmesi öngörüldü. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; binada bulunan hak sahibi hissedarlar kendi aralarında bir toplantı gerçekleştirdi. Üçte iki çoğunlukla apartmanıda yenileme yapılması amacıyla bir müteahhitle kat karşılığı inşaat sözleşmesine imza atılmasına ve projenin kabul edilmesine karar verildi. 

BODRUM KATTA DAİRE 

Anlaşma kapsamında çoğunluk yönünde katılım sağlamayan hak sahipleri Hanife Yıldız Torum ve Nimet Filiz Seven'e zemin seviyesinden daha düşük iki konut verilmesine karar verildi, ancak hak sahipleri bu duruma...