20 / 04 / 2024

ani antik şehri nerede

ani antik şehri nerede

Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyetin kültürel izlerini barındıran Kars'ın daha çok Avrupalı turiste ev sahipliği yapması amacıyla AB ülkelerindeki tanıtımlara hız verilecek.

Antik Palmira yok oluyor!

Suriye'deki antik Palmira kentini sistematik olarak yok eden DAEŞ militanları, iki bin yıllık zafer takını da havaya uçurdu. Suriye Müzeler Müdürü "Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " dedi

Ani Antik Kenti 16. dünya mirası olmaya aday!

Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından "dünya mirası'" kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Ani Antik Kenti'nin, kabul edilmesi halinde Türkiye'deki 16'ncı dünya mirası olacak.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Ani Antik Kenti'nin dünya mirası listesine kabul çalışmaları başladı!

Ani Antik Kenti "dünya mirası" olma yolunda - Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı .

Ani Antik Kenti dünya mirası olacak mı?

Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı.Kars Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay:"Ani Antik Kenti'nin Türkiye’deki 16'ncı dünya mirası olarak, kalıcı listede yerini almasını bekliyoruz"

Muğla Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Bünyesinde barındırdığı gladyatör okulu nedeniyle "Gladyatörler Şehri" olarak da bilinen Muğla Yatağan'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Kars'ta tarihi mekanlar turizme açılıyor!

Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün yer aldığı tarihi mekanlara sahip olan Kars'ta, turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

Kars'ın tarihi mekanları turizme kazandırılacak!

Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün yer aldığı tarihi mekanlara sahip olan Kars'ta, turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

Ani Ören Yeri'nde kazı çalışmaları başladı!

Kars ile Ermenistan sınırı arasında yer alan ve birçok medeniyete ait yapıları üzerinde barındırdığı için "dinler şehri" olarak adlandırılan Ani Ören Yeri'nde kazı çalışmaları başladı

Fethiye Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına başlandı!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Likya Dönemi'nin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Tlos Antik Kenti'nde toprak altındaki binlerce yıllık tarihi mirasın gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışmaları başladı...

Dara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları için 50 bin liralık bütçe ayrıldı!

Mardin'in Nusaybin îlçesi yakınlarında bulunan ve 'Güneydoğu'nun Efes'i olarak adlandırılan 3 bin yıllık Dara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına bu yıl Kültür Bakanlığı tarafından 50 bin liralık ödenek ayrıldı...

Zeugma Antik Kenti'nin belgeseli çekildi!

Taylandlı belgesel ekibi, Zeugma Mozaik Müzesi ile Zeugma Antik Kenti'nde belgesel çekti...

Metropolis antik kent 2013 yılı kazı çalışmaları 1 Temmuz'da başlıyor!

İzmir Torbalı'da yer alan Metropolis antik kentinin 2013 yılındaki kazı çalışmalarına 1 Temmuz'da başlanıyor...

ani antik şehri nerede Haberi

ani antik şehri nerede

Kars, 2009 yılında Avrupa Komisyonunun "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesine" (EDEN), Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde "Kuyucuk Gölü" ile başvurmuş ve "turizm ve korunan alanlar" temasıyla ulusal destinasyon seçilmişti.


Söz konusu proje kapsamında, AB ülkelerine yönelik tanıtım kampanyası çerçevesinde, tarihi şehir ile ilgili tanıtım filmleri, belgesel ve kısa filmler bu ülkelerde gösterilecek. Avrupa Komisyonunun her türlü tanıtım olanağından yararlanacak Kars, böylece daha fazla turiste ev sahipliği yapacak. 


224 farklı kuş türü barındırıyor


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından EDEN Projesi ile ilgili düzenlenen basın turunda, Kars'ın tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verildi.


Tanıtımı yapılan Kars'ın Kuyucuk köyündeki göl, kuş gözlem turizminin en önemli noktalarından biri konumuna sahip. 


Avrasya-Afrika göç güzergahında bulunan ve göç mevsiminde yaban kuşlarının uğrak yeri haline gelen Kuyucuk Gölü, göç zamanı 224...