25 / 04 / 2024

Ankara Büyükesat Vadisi çökme

Ankara Büyükesat Vadisi çökme

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Büyükesat Vadisi'nde yaşanan ve sadece yol çökmesi olarak kamuoyuna yansıyan Büyükesat Vadisinin peşin bırakmıyor.

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat iş yeri 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara ili, Çankaya İlçesi Büyükesat Mahallesi'nde yer alan iş yeri vasıflı gayrimenkulüne ait 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara ili, Çankaya İlçesi Büyükesat Mahallesi'nde yer alan projesine ilişkin 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Sinpaş Büyükesat GOP projesinde inşaat başlıyor!

Sinpaş GYO'nun Ankara, Çankaya’da, Büyükesat Mahallesi’nde planladığı Ankara GOP Gaziosmanpaşa Büyükesat Konut Projesinde inşaat önümüzdeki haftalarda başlayacak..

Sinpaş Ankara Büyükesat arsa değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara ili Çankaya İlçesi Büyükesat Mahallesi'nde yer alan arsasının değerleme raporunu yayınladı...

Sinpaş Büyükesat GOP projesinde ticari alan sayısı artıyor!

Sinpaş GYO'nun Ankara, Çankaya’da, Büyükesat Mahallesi’nde planladığı Ankara GOP Gaziosmanpaşa Büyükesat Konut Projesinde ticari alan sayısı 485'ten 728'e yükseliyor..

Sinpaş GYO Ankara Büyükesat arsa değerleme raporunu yayınladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Sinpaş GYO Ankara Büyükesat arsa değerleme raporunu yayınladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi arsa fırsatçılarına dur dedi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Şereflikoçhisar, Polatlı ve Ayaş ilçelerindeki güneş enerjisi santrali yapım işlerindeki arsa fırsatçılarına ‘dur’ dedi.

Ankara Büyükşehir'in imar planına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Mayıs 2016'da yaptığı imar planı değişikliğinin altına imza atması başkentin gündemine oturdu. Muhalefet parti milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir'den 123.6 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya ve Altındağ'da bulunan 5 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 21 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek gayrimenkullerin toplam bedeli 123 milyon 620 bin 882 TL olarak belirledi.

Ankara Büyükşehir'den Ankara Kalesi açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi surlarında meydana gelen çatlaklara ilişkin ortaya atılan iddiaların tamamen ideolojik ve gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Ankara Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşma protesto edildi!

Ankara Büyükesat Vadisi’nde Kırkkonaklar ve Birlik Mahallesi’ni kente bağlayan yolun çökmesi nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, eylem yaptı. Eylemde mahalle sakinleri, vadi tabanındaki yapılaşmasının durdurulmasını istedi.

Ankara Büyükşehir'den 24 bin ton asfalt!

Başkent'in merkez ve çevre ilçelerinde aşırı sıcak günlük hayatı olumsuz etkilerken, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 700 kişiden oluşan 74 ekibiyle, gece gündüz 2 vardiya halinde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Büyükesat Vadisi'ndeki yapılaşma masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Büyükesat Vadisi'nde yaşanan ve sadece yol çökmesi olarak kamuoyuna yansıyan Büyükesat Vadisinin peşin bırakmıyor.

Ankara Büyükesat Vadisi çökme Haberi

Ankara Büyükesat Vadisi çökme

Ankara Kırkkonaklar ve Birlik Mahallesinde yaşayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi semt temsilcisi mimarlar, muhtarlar ve inisiyatif temsilcilileri bir araya gelerek Büyükesat Vadisindeki, yol çökmesi ve yapılaşmayı masaya yatırdılar.


Mimarlar, Büyükesat vadisinde  semt temsilcileri ve muhtarlar ile birlikte yerinde inceleme yaparak , olayın basit bir yol çökmesinden öte olduğunu, Vadi yamaçlarında  başlayan 48 katlı yapıların  forekazık temellerini hepsinin kaydığını, evlerin boşaltıldığını tespit etti. Mal sahiplerini dava açmaya başladığıda gündem gelen toplantıda, ağaçlandırılacak alan olan   Büyükesat Vadisini Kentsel Dönüşme açılmasının bir faciaya davet çıkarttığına değinildi. Yol çökmesinin yakınındaki 4 parselde yapılan incelemede, Büyükesat Vadisinde bir afet yaşandığı izlenimini vermektedir.Bölgede mahalle sakini olan Mimarlar odası Ankara Şube Başkanı  Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya yapılaşma ve rant hırsı...