25 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Meclisi imar

Ankara Büyükşehir Meclisi imar

Ankaralıların yakından takip edebilmeleri için ilk defa sosyal medya üzerinden canlı yayımlanan toplantıda, kent genelinde yapılacak olan imar çalışmalarıyla ilgili önergeler görüşüldü

Ankara Büyükşehir, özel halk otobüslerine gelir desteği verecek! Ücretsiz yolcular için 4, abonman yolcular için 2 TL! 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, kasım ayı birinci toplantısında, özel halk otobüsü (ÖHO) işletmecilerine gelir desteği verilmesine oy birliği ile karar verdi. İşte detaylar...

Murat Köse'den Ankara Büyükşehir'e raylı sistem eleştirisi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımlarını eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine 700 milyonluk kredi kullanım yetkisi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesine çeşitli hizmetlerde ve projelerde kullanılmak üzere, oy birliğiyle, 700 milyon lira kredi kullanım yetkisi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 14 milyar TL!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nün toplam 14 milyar TL’lik 2019 bütçeleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 6 Kasım'da seçilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni belediye başkanını seçmek üzere 6 Kasım'da toplanacak.

Ankara Büyükşehir'den vergi borcu uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne vergi borcu olan mükellefler ile Büyükşehir Belediyesi'ne diğer konularda borcu bulunanlar için son gün 31 Ekim Pazartesi...

Ankara Büyükşehir'den Çayırhan'a kültür merkezi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çayırhan’da 10 yılı aşkın süredir tamamlanamayan Çayırhan Kültür Merkezi’ni yeniden projelendirerek yapıyor.

Ankara Büyükşehir'den Otonomi'ye altyapı desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına katkı sağlamak amacıyla, 2. el otomobil galerilerinin taşındığı Akyurt’taki OTONOMİ'ye altyapı desteği sağladı.

Ankara Büyükşehir'den vergi borcu hatırlatması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne vergi borcu olan mükellefler ile Büyükşehir Belediyesi'ne diğer konularda borcu bulunanlar, borçlarını 31 Ekim Pazartesi mesai bitimine kadar yapılandırabilecek.

Ankara Büyükşehir'den 4 ilçede satılık 8 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinde bulunan 8 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleleri 20 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek gayrimenkullerin toplam bedeli 763 milyon 63 bin 632 TL olarak belirlendi.

Ankara Büyükşehir'den Gölbaşı ve Mamak'ta satılık 4 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın Gölbaşı ve Mamak İlçelerinde bulunan 4 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 20 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkullerin toplam satış bedeli 194 milyon 972 bin 556 TL olarak belirlendi.

Ankara Büyükşehir 6 gayrimenkul satıyor!

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait olan 6 adet gayrimenkul toplamda 44 milyon 983 bin 500 TL bedelle satılıyor. Satışa konu gayrimenkullerin ihalesi 6 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Ankara Büyükşehir Meclisi imar Haberi

Ankara Büyükşehir Meclisi imar

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Ankaralıların yakından takip edebilmeleri için ilk kez sosyal medya üzerinden canlı yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplanan ve sosyal medya üzerinden de canlı yayınlanan Ankara Belediye Meclisi toplantısında, imar çalışmalarına ilişkin önergeler değerlendirilerek komisyona gönderildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Fatih Ünal, gerçekleştirilen toplantıda gündem dışı söz alarak, "Belediye şirketlerinin temsil edilmesi yetkisinin Belediye Meclisine verilmesi"ne yönelik verdikleri önergenin dün reddedilmesini eleştirdi.

Ünal, Başkan Mansur Yavaş tarafından önergenin reddedilmesinin kanuna aykırı olduğunu iddia etti.

Mansur Yavaş da  belediye iştiraklerinin temsili konusunda belediye başkanının yetkili olduğunu vurgulayarak, alınan kararın kanuna uygun olduğunu...