29 / 03 / 2024

ankara maliye hazinesi taşınmazların ihalesi

ankara maliye hazinesi taşınmazların ihalesi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Yenimahalle Akköprü'de bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

İzmir Çiğli'deki o araziye tam 101 milyonluk teklif! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre  özelleştirme kapsam ve programında bulunan ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Çiğli ilçesi Balatçık Mahallesi'ndeki taşınmaz için tam 101 milyon TL'lik teklif geldi.

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

7 ildeki 24 taşınmaz özelleştirme kapsamında satıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), mülkiyeti Sümer Holding AŞ (TTA Gayrimenkul AŞ), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı bazı gayrimenkullerin satışlarına onayladı. İşte detaylar...

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

ÖİB'den 6 ildeki taşınmazın satışına onay!

Maliye Hazinesi ve Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı bazı taşınmazlarla ve Elektrik Üretim AŞ'ye ait bir hissenin satışlarına karar verildi.

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının bitirildiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu. 

Üsküdar Belediyesi'nin gayrimenkul satışlarına tepki!

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nde, Kısıklı Mahallesi’nde yer alan ve imar planlarında “ilköğretim tesisleri” alanı olarak geçen, toplam büyüklüğü yaklaşık 790 metrekarelik iki parselin, belediye şirketi Üsküdar Personel A.Ş.’nin vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devredilmesi kararı verildi.

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, çok sayıda gayrimenkulü satışa çıkardı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Başkent Ankara’dan, mega kent İstanbul’a, Kayseri’den Erzurum’a kadar Türkiye’nin değişik noktalarındaki çok sayıda taşınmaz daha satışa çıkardı.

Üsküdar Belediyesi vergi borçlarına karşılık arazilerini devir mi etti?

Üsküdar Belediyesi'nin gelecek dönemlerde oluşacak vergi borçlarına karşılık Çengelköy ve Bulgurlu’daki iki arazisini Maliye Hazinesi’ne devrettiği iddia edildi. 

Eski Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Ateş Amiklioğlu hayatını kaybetti!

Eski Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Ateş Amiklioğlu, sabah saatlerinde Ankara Güven Hastanesi’nde hayatını kaybetti...

ankara maliye hazinesi taşınmazların ihalesi Haberi

ankara maliye hazinesi taşınmazların ihalesi

TEBLİĞ


Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:


ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU KARARI


Tarih : 29/5/2015

Karar No : 2015/40

Konu :  Maliye Hazinesine Ait Taşınmazlar

Kurulumuzca;

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının, 28/05/2015 tarihli ve 3328 sayılı yazısına istinaden,

1. Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait; Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Akköprü Mahallesi 1768 ada 84, 85 ve 86 parsellerde bulunan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına,

2. Söz konusu taşınmazların satış yöntemiyle özelleştirilmesine,

3. Özelleştirme işlemlerinin 31.12.2018 tarihine kadar tamamlanmasına

karar...