25 / 04 / 2024

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi

Ankara'da kurulacak Uzay ve Havacılık İhtisas OSB sayesinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini bildirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB için ilk kazma vuruluyor!

Türkiye'nin uzay ve havacılık alanındaki projelerine ev sahipliği yapacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB için çalışmalar ay sonunda başlayacak.

Akıncılar Üssü’ne sürpriz talip çıktı!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi Akıncılar Üssü’nün Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil edilmesini istedi.

Ankara Uzay Havacılık OSB'nin imar planı hazırlanıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdüğünü, bu oranla ülkenin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu söyledi. Özlü, Ankara'nın kamulaştırma ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

OSB projelerinin tamamlanması için 75 milyon lira kaynak ayrıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl OSB projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti. Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kamulaştırma çalışmalarına bu yıl başlanacağının da müjdesini verdi.

Ankara YHT Garı Haziran'da açılıyor!

Ankara'nın 'uzay üssü' görünümlü Yüksek Hızlı Tren Garı'nda inşaat çalışmaları hızla devam ederken, açılışın haziran ayında yapılması planlanıyor. Yeni garı kullanan yolcu sayısının ilk aşamada günde 20 bin yolcuya hizmet etmesi planlanıyor.

Ankara Uzay Havacılık İhtisas OSB'de inşaat 2017'de başlayacak!

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yer almak için müracaat eden firmaların, 60'ı bu hakka sahip olacak. Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'de inşaat 2017'de başlayacak!

Ankara Uzay ve Havacılık OSB'de son durum ne?

2015 sonuna kadar planlama ve parselasyon çalışmalarının bitirilmesi ve alt yapı ihalesinin yapılmasının öngörülen Ankara Uzay ve Havacılık OSB'nin 10 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor...

TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi açıldı!

Türkiye ’nin ilk uydu merkezi olacak ' TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ' Ankara 'da düzenlenen törenle açıldı.

YHT Ankara Garı'nın inşaatının yüzde 23'ü tamam!

2014'te inşasına başlanan ve yüzde 23’lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı'nın 2016'nın temmuz ayında tamamlanacağı bildirildi. Gar tamamlandığı zaman görüntüsü uzay üssünü andıracak..

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB geliyor!

Ankara'da kurulacak Uzay ve Havacılık İhtisas OSB sayesinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini bildirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

10 bin kişiyi iş sahibi yapacak OSB geliyor!

10 bin kişiyi iş sahibi yapacak OSB geliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'da Uzay ve Havacılık İhtisas OSB kurulacak!

Uzay ve Havacılık İhtisas OSB, havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday...

Ankara'ya kurulacak Uzay OSB’si 10 bin kişiye iş olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 7 milyon 230 bin metrekare alana kurulacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’nin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Haberi

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği, nitelikli işgücüne sahip dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday söz konusu OSB'nin, başkentin Kazan ilçesinde 7 milyon 230 bin metrekarelik alanda kurulduğunu belirten Işık, "İhracat, ciro ve Ar-Ge harcamaları gibi çeşitli büyüklükler açısından en yüksek değerlere sahip 40 savunma sanayi firmasının 23'ünün başkentte bulunması dolayısıyla Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Ankara'da kurulması ihtiyacı doğmuştur" diye konuştu. 

Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kurucu ortakları arasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği'nin yer...