26 / 04 / 2024

Ankara'ya kurulacak Uzay OSB’si 10 bin kişiye iş olacak!

Ankara'ya kurulacak Uzay OSB’si 10 bin kişiye iş olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 7 milyon 230 bin metrekare alana kurulacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’nin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 7 milyon 230 bin metrekarelik alana kurulacak  Ankara  Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB), yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını bildirdi. 

 

Işık; havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği, nitelikli iş gücüne sahip dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday projenin kamulaştırma ve imar planı aşamalarının ardından bu yılın sonunda inşaat aşamasına gelmesinin hedeflendiğini anlattı. Uzay ve Havacılık İhtisas OSB ile Türkiye savunma, havacılık ve uzay kümelenmesinin merkezinin Ankara olacağını vurgulayan Bakan Işık, şöyle devam etti: 

 

“Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın da sayılı uzay ve havacılık sanayi bölgesinin kurulmasıyla Ankara, küresel bir Ar-Ge, yenilikçilik ve teknolojik yatırımların yer aldığı, ulusal ve uluslararası pazarlara yüksek katma değerli ürün çeşitliliğiyle entegre olmuş bir savunma sanayi merkezi haline gelecek. Savunma, havacılık ve uzay sektörünün sağlayacağı fırsatlardan yararlanarak ileri teknolojilerin kullanılması, sürekli yeni teknolojilere ihtiyaç duyulması ve bu alanda geliştirilen teknolojilerin de aynı zamanda sivil amaçla kullanılmasıyla ülkemizin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacak.”


Vatan




Geri Dön