19 / 04 / 2024

Silvan Barajı 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacak!

Silvan Barajı 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu....




Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Bal, Türkiye'nin ikinci büyük barajının yüzde 20 fiziğinin gerçekleştiğini ifade etti.


Bal, şöyle devam etti:


"Barajın ön yüzü beton kaplı, temelde 174,5 metre yükseklikte ve bu tipte Türkiye'de en yüksek barajlardan biridir. Silvan Barajı'nın bir diğer özelliği 245 hektar sulama alanına sahip bir proje. Yaklaşık 2,5 milyon dönümdür. Sulama alanı açısında Silvan Barajı'nın önemi Atatürk barajından sonra Türkiye'deki en büyük ikinci barajdır. Bu proje, yaklaşık 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Milli ekonomiye de 1 milyar lira katkı sunacak."


Proje maliyetinin yaklaşık 6,3 milyar lira olduğunu kaydeden Bal, "Silvan Barajı'nda iki tane büyük tünelimiz var. Bu tünellerimiz, toplamda 10 bin 300 metre uzunluğunda ve 7 metre çapındadır. Onun devamında 7,5 kilometre uzunluğunda bir isale kanalımız bulunuyor. Bu kanallarda, saniyede 212 metre küp su iletimi sağlanacak. Silvan'da 2,5 milyon arazi sulanacak" diye konuştu.


Silvan'ın hafif engebeli bir araziye sahip olduğu dile getiren Bal, "Bu özelliği nedeniyle yağışlar hemen akışa geçiyor. Bu da taşkına sebebiyet veriyor. Biz bu manada taşkın koruma ihalesini yaptık. İhale süreci devam ediyor. Amacımız yıl içerisinde bu ihaleyi tamamlayıp, 2014 yılının başında hemen imalata başlamak. Bu sayede ilçe merkezi de taşkın zararlardan korunmuş olacak" bilgisini paylaştı.


AA


Geri Dön