27 / 04 / 2024

Ankapark 2 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ankapark 2 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Avrupa’nın en büyük tema parkı olma özelliğine sahip Ankapark'ın açılışı için geri sayım başladı. 2019’un Mart ayında açılacak alan 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.




GBM Ticaret & Çelik Ortak Girişim Grubu tarafından 29 yıllığına kiralanan Ankapark, açılış için gün sayıyor. Tamamlama çalışmalarının son etabı devam ederken park içindeki kafe, restaurant ve çocuklara yönelik satış alanlarının alanın kiralamasını ise KDM AVM Danışmanlık üstlendi. 2019’un Mart ayında açılacak projenin 2b bin kişiye iş imkanı sağlaması planlanıyor.

Henüz çok yeni olmasına rağmen Ankapark’a yoğun talep olduğunu belirten KDM AVM Danışmanlık’ın kurucusu Murat İzci, “Ağırlıklı yeme & içme, hediyelik eşya ve çocuklara hitap eden konsept mağazalar üzerine kiralama yapılacak. Park 1 milyon 200 bin metrekarelik geniş bir alana yayıldığı için talepte bulunan firmalar iki hatta üç lokasyon için yer soruyor” diye konuştu. 

Ankapark 2 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan ihale ile 29 yıllığına Ankapark’ın işletme hakkını alan GBM Ticaret & Çelik Girişim Grubu, parkın işletmesini bu konuda Asya’nın en büyük, dünyanın 4. Büyük şirketi olan OCT Group yapacak . Yılda 44 milyon ziyaretçi ağırlayan dev grup, alandaki park sayıları 20’ye çıkaracak.

Ankaparkın işletmeye alınması için gereken bütün yatırımı tamamlamayı da taahhüt eden GBM Çelik OGG, kiralama bedeli olarak yıllık 26 milyon 400 bin lirayı ve ayrıca gelirin yüzde 3’ünü  Ankara  Büyükşehir Belediye’sine ödeyecek. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte inşaat tamamlama sürecine hızlı bir şekilde giriş yapan şirket, projenin ticari alanlarının kiralanması için de KDM AVM Danışmanlık ile masaya oturdu.

Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Ankapark’ta açılışla birlikte 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Böylelikle ülke ekonomisi için önemli olan istihdam konusunda da 2000 çalışanı ile büyük bir katkı sağlanmış olacak.

Murat İzci, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''ANKAPARK’ın ilk yıl 5 milyon ziyaretçi hedeflediğini ancak sonraki yıllarda asıl hedefin bu rakamı çok daha yukarılara taşımak olduğunu kaydeden Murat İzci, “ANKAPARK çok fazla dalı olan bir proje. Öncelikle yeşil alanları çok geniş. İnsanlar gelip rahat nefes alabilecek. Eğlence mekanizmaları son teknoloji, ayrıca konserleri, etkinlikleri, mağaza konsepti ile ziyaretçilerini cezbedecek. Sadece Ankaralılara değil, sırasıyla komşu illere , tüm Türkiye’ye ve komşu ülkelere seslenecek. Gelen her ziyaretçi sadece parka değil bütün Ankara ekonomisine değer katacak. Ülkenin ticaretini ve turizmini geliştirecek.” 

Ankapark Mart 2019'da açılıyor!


Geri Dön