23 / 04 / 2024

silvan barajı son durum

silvan barajı son durum

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Silvan Barajı'nın yüzde 56'sı tamam!

Diyarbakır Silvan Barajı'nda yüzde 56'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajda iki yıl içinde su tutulması hedefleniyor...

Diyarbakır Silvan Barajı'nda son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Dicle Havzası'nda bulunan Kulp Çayı üzerinde yapımı devam eden ve yüzde 52 gerçekleşme seviyesine ulaşan Silvan Barajı tamamlandığında 2 milyon 351 bin 230 dekar zirai alan sulanacak." ifadesini kullandı.

Silvan Barajı 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu....

İSKİ açıkladı! İstanbul'daki barajlarında son durum nedir? Doluluk oranı yükseldi mi?

İstanbul'da sağanak yağışların aralıklar ile etkili oluyor. Son zamanlarda yağış miktarının artması ile beraber özellikle İstanbul baraj doluluk oranı yükselişe geçti. İSKİ verileri kapsamında ise barajlardaki doluluk oranı yüzde 35'in üzerine çıktığı kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

Gümüş fiyatları rekora koşuyor! Elinde gümüş olanlar hemen bakın! İşte son dakika gümüş fiyatları

Son dakika gümüş fiyatları yatırımcılar ve gümüş almak isteyenler tarafından heyecanla takip ediliyor. Gümüş fiyatları 13 TL barajını geçerek rekora koşuyor. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? İşte son dakika gümüş fiyatları.

12 TL barajını geçen gümüş gümbür gümbür geliyor! Gümüş için zirve rakam açıklandı

Gümüş fiyatları son haftalarda sert düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz hafta 12,20 TL seviyesine yükselen gümüş tekrar düştü. Bugün gümüş tekrar 12 TL barajını geçerek gümbür gümbür geliyor. 

Euro gaza bastı! Tutabilene aşk olsun! Euro için yeni karar... Euro/TL'de son dakika 5 Ağustos 2022

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra döviz kurları yükseldi. Dolar/TL 18 TL barajını geçerken, euro/TL de 18,40 TL seviyelerine geldi. Bugün euro/TL yükselmeye devam ediyor. Tutabilene aşk olsun! İşte son dakika euro/TL kuru 5 Ağustos 2022...

Dolarda rüzgar tersine döndü! 18 TL'yi aşan dolar bugün çakıldı! Son dakika gelişmesi 5 Ağustos 2022

Enflasyon rakamlarının açıklanması ile 18 TL barajını aşan dolarda bugün rüzgar tersine döndü. Dolar/TL haftanın son işlem gününde düşüşe geçti. Pek, bugün dolar/TL ne kadar? Dolar kaç lira oldu? İşte son dakika dolar/TL 5 Ağustos 2022...

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı! AFAD bölgeye gitti valilik açıklama yaptı

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. Bölgedeki yerleşim yerleri su altında kaldı. Kırklareli Valiliği olaya hemen müdahale edildiğini açıkladı. İşte taşan barajla ilgili son dakika gelişmesi...

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 4 metre!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin tamamlanmasına 4 metre kaldı. 

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 15 metre!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, Artvin'de yapımı devam eden Yusufeli Barajı'ndae inşaatın tamamlanması için 15 metre kaldığını belirtti.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

silvan barajı son durum Haberi

silvan barajı son durum

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de tören alanından katılımıyla tamamlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, törende Diyarbakır'ın verimli topraklarını suyla buluşturacak Başlar ve Ergani barajları ile Ergani ilçesinin 2045 yılına kadar su sorunuyla karşılaşmasını önleyecek Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi de hizmete açılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre yapılan açıklamada görüşleri yer alan  Bakan Pakdemirli, Atatürk Barajı'ndan sonra en büyük sulama sahasına sahip olan Silvan Barajı'nda gövde dolgusunun tamamlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Silvan Barajı, ülkemizin en büyük 2'nci sulama projesi olan Silvan Projesi'nin ana depolama tesisi konumundadır. Ayrıca sınıfında 175,5 metre yüksekliğiyle ülkemizin ve Avrupa'nın en yüksek barajıdır....