25 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.



Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatı devam ediyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre; 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye´nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda, 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2,5 milyon insanın elektrik ihtiyacı giderilecek. Yerin altında 110 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 50 metre derinliğinde inşa edilen santral binasının beton imalatında sona gelindi. Türkiye´nin öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisler tarafından yapılan baraj projesinde, 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. 2021'de devreye girmesi planlanan projede gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

'SON VİRAJA GİRİLDİ'

Yusufeli Barajı Proje Müdür Yardımcısı Sancak Kurt, baraj projesinde finale az kaldığını dile getirerek toplam 238 metre gövde yüksekliğine ulaştıklarını vurguladı. Kurt, "Barajın gövdesinin tamamlanmasına 37 metre kaldı. Gövdenin ana hatlarını bu yılın sonunda tamamlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin de baraj inşaatının 24 saat hızla devam ettiğini ifade ederek, "Yusufeli Barajı ile yeni ilçe çalışmaları da aynı hızda devam ediyor. Bu baraj bir ilçeyi ve 4 köyü etkiliyor. İnşallah yeni ve güzel bir ilçeye kavuşacağız" dedi.

Yusufeli Kaymakam'ı Ömer Faruk Özdemir ise Yusufeli Barajı'nda son viraja girildiğine vurgu yaparak "İnşallah hayırlısı ile bitecek ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak" dedi.

Yusufeli'nde evleri kamulaştırılan vatandaşlar prefabrik evlere taşınıyor!


Geri Dön