25 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum TBMM'de!

Artvin Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum TBMM'de!

Artvin Yusufeli Barajının tamamlanmamış olması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Yusufeli Barajının tamamlanmamış olmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayraktutan, ''26 Şubat 2013 tarihinde AKP Grup toplantısında Başkan Recep Tayyip Erdoğan Yusufeli Barajı temel atma törenini ifade etmek için dönemin birçok Bakanı, İBB Başkanı, Milletvekili ve tören için hazırca bulunanlarla canlı bağlantı yapmış, bağlantı da tarih üzerinden pazarlık yapmıştı. Yusufeli Barajı ihalesini alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı mevcut TFF Başkanı iş insanı Nihat Özdemir dönemin Başbakanı Erdoğan'a barajın 29 Mayıs 2018 tarihinde açılacağının sözünü canlı yayında vermiş, hatta ilgili yayında tarih bir yana saat bile verilmişti. Ancak verilen sözler ne yazık ki tutulmamış, bugün itibari ile açılış yapılması gereken tarih üzerinden 1 buçuk yıl geçmiş, Yusufeli insanı yine mağdur edilmiş, Kamuoyuna hatta dönemin Başbakanı Erdoğan’a verilen sözler yine tutulmamıştır'' diye konuştu.

Bayraktutan, açıklamalarına şöyle devam etti: ''Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde halka hitap etmiş, konuşmasında Yusufeli Barajı'nın açılış tarihini açıklarken, İnşallah 2021 yılının Nisan ayında burada elektrik üretimi başlayacaktır.’ ifadelerini kullanmıştı.''

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın soruları:
1- İlgili Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilmemesi üzerine üstlenici firma Limak İnşaat hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

2- Dönemin Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a kamuoyunun önünde verilen sözler niye tutulmamıştır? Mevcut TFF başkanı Nihat ÖZDEMİR; dönemin Bakanlarını, dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı, milletvekillerini, bölge halkını ve dönemin Başbakanını yanlış mı yönlendirmiştir?

3- Söz verilen tarihte makul olarak oluşabilecek aksaklıklar sonucu bir kaç aylık sarkma olabileceği gibi; an itibariyle 1 buçuk yıla dayanan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tarihte 3 yıla ulaşacak gecikmenin nedenleri nelerdir? Sorumluları kimlerdir?

4- Başta Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat ÖZDEMİR ve ortakları olmak üzere bu gecikmenin sorumlularına herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?

5- Uygulanmamış ise; devletin üst düzey makamlarındaki kişileri ve bölge halkını kandırmış, mağdur etmiş konumdaki sorumlulara herhangi bir yaptırım uygulayacak mısınız? Detayları ile kamuoyuyla paylaşır mısınız?


 


Geri Dön