29 / 03 / 2024

Yusufeli Barajı'nın inşaatı devam edecek mi?

Yusufeli Barajı'nın inşaatı devam edecek mi?

COVID-19 salgınına rağmen Artvin ili Yusufeli Barajının inşaatının sürmesi ve il genelinde koronavirüse karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, COVID-19 salgınına rağmen Artvin ili Yusufeli Barajının inşaatının sürmesine ve il genelinde koronavirüse karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesini yayınladı. Bayraktutan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın soruları:
1- Artvin ili genelinde koranavirüs salgınına karşı alınana tedbirler nelerdir?
2- Yusufeli Baraj inşaatında çalışanların 6-7 kişilik koğuşlarda barındırılması ülke genelinde koronavirüs salgınına karşı aldığınız tedbirlerle çelikmekte midir?
3- 81 il valiliğine gönderilen yazıyla tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu gibi alanların faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuşken; ilgili baraj inşaatında çalışanlar ve etkileşimler bulundukları Artvin Halkı Yusufeli insanı hangi gerekçeyle yok sayılmaktadır?
4- Ülke genelinde yetersiz koşullar nedeniyle ''en çok il dışına hasta sevki'' gerçekleştirilen iller arasında bulunan Artvin ilindeki hastanelerde koronavirüs tespit KİT'i bulunmakta mıdır?
5- Artvin ili ve ilçelerinde herhangi bir üniversite hastanesi, eğitim araştırma hastanesi ya da şehir hastanesi olmadığı gerçeği üzerine; olası bir vaka karşısında Karantina Bölgesi olarak zaten yetersiz koşullarda vatandaşlarına hizmet vermeye çalışan Artvin Devlet Hastanesi haricinde bir bölge belirlenmiş midir? Detayları kamuoyuyla paylaşır mısınız?
6- Bakanlığınız nezdinde Artvin il ve ilçelerinde bulunan Hastaneleri Koronavirüs Salgınıyla mücadele noktasında yeterli buluyor musunuz?
 


Geri Dön