29 / 03 / 2024

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacak!

 Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacak!

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: "Özel müteşebbislerin de yapacağı yatırımlarla Erciyes için harcanan miktarın 300 milyon avroyu geçeceğini düşünüyoruz. Proje tamamlandıktan sonra Erciyes'te en az 3 bin kişiye iş imkanı doğacak"




Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin tamamlanmasının ardından dağda yaklaşık 3 bin kişiye iş imkanı sağlanması öngörülüyor.


Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes Kardan Adam Tesislerindeki "Türkiye'de Kış Turizmi ve Erciyes'in Rolü" konulu toplantıda yaptığı konuşmada 300 milyon avroluk Erciyes Projesi'nde sona doğru yaklaşıldığını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne dek 150 milyon avro harcama yaptıklarını belirten Cıngı, şunları kaydetti:


"Özel müteşebbislerin de yapacağı yatırımlarla Erciyes için harcanan miktarın 300 milyon avroyu geçeceğini düşünüyoruz. Proje tamamlandıktan sonra Erciyes'te en az 3 bin kişiye iş imkanı doğacak. Şuan 600 yatak kapasitesi bulunan Erciyes'te yatak kapasitemizi de 6 bine çıkarmış olacağız. Yatırımlar kapsamında 102 kilometrelik pist uzunluğuna ulaştık ve 1 milyon 700 bin metrekarelik alanda karlama çalışması yapıyoruz. Karlama ünitelerimizin bu yıl çok büyük faydasını gördük. Türkiye'yi etkisi altına alan kuraklık nedeniyle birçok kayak merkezi, kar sıkıntısı yaşarken Erciyes'te böyle bir sorunla karşılaşmadık. Kayak Federasyonu'nun yarışmaları dahi Erciyes'te yapıldı. Bu da ne kadar doğru bir iş yapmış olduğumuzu gösterdi."


Erciyes'i Kapadokya ile aynı tur paketi içerisinde sunacaklarını ifade eden Cıngı, Kapadokya'nın yıllık 3 milyon yerli ve yabancı turist ağırlayan bir bölge olduğunu ve bu turistlerin Erciyes'e de gelmesini sağlayacaklarını dile getirdi.


- 10 milyon turist hedefi


Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da kış sporları ve turizm alanında Erciyes Dağı'nın Türkiye'de liderliğe oynadığına dikkati çekti.


Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin diğer kayak merkezlerine de örnek olması gerektiğine işaret eden Yara, "Buradaki yatırımları gördükçe heyecanlanıyoruz. Hedefimiz Türkiye'de 10 milyon turisti dağlarımıza getirmek. Bu çok iddialı bir hedeftir. Bu da Kayseri gibi müteşebbis bölgelerin yapabileceği, kaldırabileceği büyüklüktür" diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı toplantı, proje kapsamında yapılan yatırımlarla ilgili sunumun ardından sona erdi. Katılımcılar, toplantı sonrası kayak merkezi bölgesinde devam eden otel yatırımlarını inceledi.



AA


Geri Dön