19 / 04 / 2024

Antalya arsa tartışması

Antalya arsa tartışması

Antalya'nın Ermenek, Kemerağzı ve Karaçallı mahallelerinde Osmanlı dönemi tapuları olduğundan bahseden bölge halkı, arazilerin kaçak yapılarla işgal edildiğini söyleyerek tepki gösterdi. 

Antalya'da arazi yüzünden kavga eden 5 kişiye para cezası!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga eden 5 kişi hakkında adli işlem yapılırken, sosyal mesafe kuralını ihlal etmek nedeniyle 15 bin 750 lira ceza verildi.

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

Meclis'te fahiş kira tartışması! Orta sınıf ve beyaz yakalılar kiralarını ödeyemeyecek halde!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tartışmalara neden olan fahiş kira bedelleri, Meclis gündemine de geldi. Milletvekilleri fahiş kiralar ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Meclis'te rezerv alan tartışması: 81 milyona, tapularına el konmayacağı sözü verilmeli!

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile gündeme gelen rezerv alan detayı Meclis'te de tartışma konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Ev, tarla ve araba alanların kar tartışmasına son nokta: Satış yoksa fiyat yok, kar yok!

Elinde birikmiş parası olan yatırımcılar tercihini ev, tarla ve araba gibi yatırım araçlarından yana kullanırken, ne kadar kar ettiklerini de hesaplamadan geçemiyor. Yatırımcıların yatırımları için biçtikleri değerler ise gerçekten doğru mu? tartışılıyor.

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli! 

İstanbul'da da hissedilen depremlerden sonra tedirginlik artarken, uzman isimlerden de peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli!

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı konut kiralarının da katlanmasına neden oldu. Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde ikinci hile tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesi kura çekiminde dün hile tartışmalarını gündeme getiren görüntülerden sonra yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Hile konusu tekrar gündeme geldi.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçirdiği Tuzla Aydınlık Evler projesinin kura çekilinde hile tartışması yaşandı.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması alevlendi!

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

Antalya arsa tartışması Haberi

Antalya arsa tartışması

Antalya'da arazi tartışmalarının sıkça meydana geldiği Muratpaşa ilçesi Ermenek, Kemerağzı ve Karaçallı mahalleleri tartışmalar durmak bilmedi. Bölgede yaşayan halk, yargı sürecinde olan arazilerin bazı fırsatçılarca kaçak yapılarla işgal edildiğini iddia etti. Olay karşısında arazilerin başında bekleyen köylüler, CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin bilinçli bir şekilde yaşananlara izin verdiğini iddia etti.

GÜNDEME GELMİŞTİ

Sabah Akdeniz'de yer alan habere göre; daha önce bölgede yaşanan talanı birçok kez gündeme geldi. Toplamda bin 56 dönüme ulaşan arazi. Hazine arazisi olan yerlerin mahkeme süreci 60 yıldan fazla zamandır devam ediyor. Köylüler atalarına ait olduğunu iddia ettikleri yerlerin Osmanlı tapularının olduğundan bahsederek, bölgede konteyner benzeri derme çatma yapılar bir gecede ansızın ortaya çıkması üzerine alarm süreci başlattı. 

ARAZİ MAFYASI İDDİASI

Bölgede bulunan arazilerin vatandaşların atalarından kalma yurtları olduğundan bahseden MHP Aksu...