25 / 04 / 2024

Antalya İhracatçılar Birliği 12 milyonluk ihracat

Antalya İhracatçılar Birliği 12 milyonluk ihracat

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Akdeniz ihracatının 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 21,78 artışla 1 milyar 535 milyon dolara ulaşarak rekor kırdığını ifade etti...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği'nden İzmir Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin ortak bir yazılı açıklama yayınladı.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması için son başvuru tarihi 13 Temmuz!

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nın başvuruları 13 Temmuz 2020'ye kadar devam edecek. 

Çelik İhracatçıları Birliği'nden Avrupa'nın tutumuna eleştiri!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerinde damping yapılıp yapılmadığını belirlemek üzere başlattığı soruşturmayla ilgili konuştu....

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

Mücevher İhracatçıları Birliği'den AVM uyarısı!

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar yaptığı açıklamada, "Bazı AVM'ler kira geliri kaygısıyla kapılarını kapatmayarak fırsatçılık yapmaya çalışıyor" dedi.

Antalya İhracatçılar Birliği 12 milyonluk ihracat Haberi

Antalya İhracatçılar Birliği 12 milyonluk ihracat

Bu yılın ilk ayında Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden 121,1 milyon dolarlık ihracat yapıldı.


Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Akdeniz ihracatının 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 21,78 artışla 1 milyar 535 milyon dolara ulaşarak rekor kırdığını ifade etti.


Bu yılın ocak ayında, geçen yılın aynı dönemine göre bölge ihracatının yüzde 13,3 artarak 121,1 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildiren Satıcı, aynı dönemde yaş meyve sebze sektörünün yüzde 8,74 artışla 47,7 milyon dolar ihracat yaptığını, en fazla ihracat yapılan diğer sektörlerin de sırasıyla madencilik, kimya ve toprak sanayi olduklarını ifade etti.


Yaş meyve ve sebze ürünlerinin ihracatında yaşanan sıkıntılara rağmen Rusya Federasyonu'nun 20,8 milyon dolarlık alımıyla 2014 yılının ilk ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen ülke olduğunu belirten Satıcı,...