24 / 04 / 2024

Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara

Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara

Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya ilinin Kepez ilçesinde sanayi sitesi için ayrılan arazi ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara, sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Antalya Kaş'a yapılacak havalimanı meclis gündeminde!

Kaş ilçesine havaalanı yapılacağı iddiası meclise taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Aykut Kaya: Kira bedelleri 1 yılda yüzde 109 arttı! 

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, emekli maaşlarının hayat pahalılığı karşısında düşük kalmasına ve kiralık konutlarda yaşanan artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Kaya'nın o açıklamaları...

AFAD'ın Antalya'daki 350 milyonluk oteli meclis gündemine taşındı!

CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, Antalya Finike'de  AFAD’ın Eğitim Tesisi adı altında 100 odalı, hamamı, saunası, fitness salonu, spor tesisi olan AFAD oteli projesi meclis gündemine taşıdı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kira bedelleri hane gelirinin yüzde 30'unu aşmamalı: Bu hesapla ortalama aylık gelir 51 bin TL olmalı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, vatandaşların konut ve barınma ihtiyaçlarının Anayasal bir hak olarak karşılanması gerektiğine dikakt çekerek, konut ve barınma sorununa ilişkin çözüm önerilerini sıraladı. 

Meclis'te çiftçiler için flaş öneri: Kira kontratını esas alan tarımsal üretim kayıt sistemi uygulansın!

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, tarım politikaları ve çiftçiler ile ilgili Meclis'teki konuşmasında önemli bilgiler verdi ve önerilerde bulundu. İşte detaylar...

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Meclis'te yaptığı konuşmasında Özelleştirme İdaresi'nin arazi satışları  ve Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki gösterdi. İşte Erdem'in o açıklamaları...

Milletvekilinden yabancıya mülk satışı tepkisi: Onlar da bir süre sonra müteahhitlik yapmaya başlayacak!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, yabancıların vatandaşlık edinimi için yaptığı gayrimenkul alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arı, yeni yapılan düzenlemeyi eleştirdi. 

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

Konut kiralarındaki fahiş artışlar engellenecek! Araştırma önergesi verildi!

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, kira yükselişlerinin engellenmesi amacıyla TBMM'de acil olarak atılacak adımların değerlendirilmesinin gerektiğine dikkat çekti. 

Rusya-Ukrayna savaşı tüccarı, çiftçiyi ve ihracatçıyı vurdu!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle tarım ürünü ihracatının durduğunu dile getirdi.

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşmayı meclis gündemine taşıdı. Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara Haberi

Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara


Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya ilinin Kepez ilçesinde sanayi sitesi için ayrılan arazi ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Kara önergesinde "Antalya İli Kepez İlçesi Gaziler Mahallesi’nde yapılacak olan Sanayi Sitesi için ayrılan alanın daha önce köylüler tarafından tarım arazisi olarak kullanıldığı ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hâzineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun ile hak sahiplerine doğrudan ya da taksitli olarak satış aşaması gerçekleştirilmiş olan işlemlerin durdurulduğu veya iptal edildiği bilinmektedir." dedi. Kara, konu ile ilgili olarak 6 soru sordu.


Kara'nın soruları


1) 6292 sayılı kanuna göre 2B olarak kabul edilen satışa konu alanın satışı hangi tarihte başlamıştır?...