25 / 04 / 2024

Antalya noel baba kilisesi

Antalya noel baba kilisesi

Antalya'daki Noel Baba Kilisesi'nin çatısı çürüdü. Kilisenin yağmur ve güneş ışığından koruması amacıyla inşa edilen dev örtü yıllar uzun süredir kaldırılmayınca, yapı sera etkisine maruz kaldı. 

Altında noel baba rallisi uyarısı! Sürpriz rakam şimdi paylaşıldı! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın!

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram altın 1100 lira seviyelerine kadar ulaşırken analistlerden altında noel baba rallisi uyarısı geldi. Elinde 1 gram bile altını olan acil bakın! Sürpriz rakam şimdi paylaşıldı!

Antalya'daki Noel Baba Kilisesi'nin çatısı çürüdü! 

Antalya'daki Noel Baba Kilisesi'nin çatısı çürüdü. Kilisenin yağmur ve güneş ışığından koruması amacıyla inşa edilen dev örtü yıllar uzun süredir kaldırılmayınca, yapı sera etkisine maruz kaldı. 

Balçova arsa mağdurlarından noel baba kıyafetli protesto!

"Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen arazi sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde "Noel Baba" kıyafeti ile eylem yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan arazi sahipleri, yıllardır imar haklarını alamadıklarını belirttiler. 

Balçova arsa mağdurlarından Noel baba ve Dalton'lu 1 Nisan eylemi!

Balçova Arsa Mağdurları, 1 Nisan Şaka Günü'nde, mağduriyetlerini ve tepkilerini Noel baba ve Dalton kardeşler kılığında gösterdi.

Antalya'da ev kirasını ödeyemeyen aile sokakta kaldı!

ANTALYA'da ev kirasını ödeyemedikleri gerekçesiyle ev sahibi tarafından evden çıkartılan aile, yardım istedi. Baba çalınmasın diye eşyaların başında 4 gündür nöbet tutarken, komşularında kalan 5 kardeş okula gidemiyor.

Noel Baba Barış Köyü arazisi kültür varlığı ilan edildi!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 41 ülkenin desteği ile Beydağları Olimpos Milli Parkı Maden Koyu’nda kurulmak istenen Noel Baba Barış Köyü arazisini taşınmaz kültür varlığı ilan etti.

Demre'deki yat limanına ek iskele yapımı talep edildi!

Hristiyanlar için kutsal olan Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Antalya'nın Demre ilçesinde yapımı devam eden yat limanına kruvaziyer gemilerinin de yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması istendi.

Demre Yat Limanı'na ek yapılması önerildi!

Hristiyanlar için kutsal olan Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Demre'de yapımı devam eden yat limanına, kruvaziyer gemilerinin de yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması istendi.

Antalya Demre Meydanı cazibe merkezi olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Meydanı’nda yapılacak düzenlemeyle Avrupai bir görünüme kavuşacağını söyledi. Başkan Türel, “Noel Baba Kilesi bölgesi ve Demre Meydanı artık yeni bir cazibe merkezi olacak.

Noel Baba Müzesi'nin ziyaretçi sayısı arttı!

Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Noel Baba Müzesi'ne ocak ayında gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 89,7 arttı. Derme ilçesi, özellikle tatillerini Türkiye'de geçiren yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Antalya'da Noel Baba Barış Köyü kurulacak!

Noel Baba Barış Konseyi, ABD, İngiltere, Suriye, İran, Rusya, İsrail ve de Nijerya gibi 41 ülkenin destek verdiği Noel Baba Barış Köyü'nü Antalya' da kuracak...

Noel Baba Müzesi'ni 2013 yılında 532 bin 269 kişi ziyaret etti!

Demre'de bulanan M.S. 4. yüzyıldan kalan Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti, 2013 yılını rekorlarla kapattı. Noel Baba Müzesi'ni 2013 yılında toplam 532 bin 269 kişi ziyaret etti.

Taurus AVM, Noel Baba bandosu eşliğinde yılbaşı alışverişi yaptıracak!

Ankara'da etkinlikleriyle fark yaratan Taurus AVM, Noel Baba Bandosu eşliğinde yılbaşı alışverişi yaptıracak. Yeni yılı dolu dolu karşılayacak Taurus Alışveriş ve Yaşam Merkezi çocukları da unutmadı...

Antalya noel baba kilisesi Haberi

Antalya noel baba kilisesi

Antalya Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Kilisesi yani Noel Baba Kilisesi de olarak bilinen yapının çatısı çürüdü. Yağmur ve güneş ışığından koruması amacıyla 80’li yıllarda projesi hazırlanan ve geçici olarak kilisenin üzerine inşa edilen dev örtü yıllar geçmesine rağmen kaldırılmayınca tarih yapı sera etkisine maruz kaldı.

Hürriyet Gazetesi'nden Salim Uzun'un haberine göre uzmanlar, çelik ve plastikten oluşan örtünün çürüdüğünü, bu çürümenin kiliseyeninde dokusuna zarar verdiğini söyledi.

Noel Baba Kilisesi üzerindeki örtünün 1 yıllığına yapıldığını fakat 30 yılı aşkın süredir bu yapının kilise duvarları üzerinde çürüdüğünü savunan eski Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Bülent Baykal şu ifadeleri kullandı: "Baraka gibi görünen o yapı 1 yıllığına kiliseyi rüzgâr ve yağmurdan koruması için yapıldı. Ama maalesef yeni proje yapılamadığı için o yapı...