25 / 04 / 2024

apartman riskli raporu nasıl alınır

apartman riskli raporu nasıl alınır

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve çürük olduğu düşünülen apartman,site veya binalar için çürük raporu söz konusu olabiliyor.Buna göre apartman çürük raporu nasıl alınır?İşte apartmana çürük raporu alma süreci..

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Depremde 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı ruhsatsız ve projesiz inşa edilmiş!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı'na ilişkin kapsamlı bir bilirkişi raporu hazırlandı. İşte detaylar...

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Edirne’de 'Riskli yapı' raporu site sakinlerini mahkemeye taşıdı!

Edirne’de' riskli yapı' raporu, alan 4 bloklu siteden 3'ü apartmanda yaşayan vatandaşlar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Konu yargıya taşındı. 

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

İstanbul'da kentsel dönüşüm için yeni öneri! Milyonları ilgilendiriyor!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği'ne göre son 9 senede Türkiye'de riskli raporu alan 240 bin binanın 215 bini yıkımı gerçekleştirildi. 25 bin bina ve bu binalardaki 90 bine yakın bağımsız bölüm de suyu-elektriği kesik şekilde yıkılmadan bekletiliyor.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na yönelik hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye gönderildi.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Riskli 11 binanın maliklerine yardım müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Açelya Apartmanı ve etrafında riskli durumda bulunan binaların maliklerine yardım edileceğini açıkladı.

Rıza Bey Apartmanı'ndaki depremzedelerden açıklama!

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki depremzedelerden bir kısmı, alanın park olması için açıklama yaptı. Depremzedeler, binanın 3’üncü derecede riskli olduğuna ve bunu depremin ardından öğrendiklerine dikkat çekti. 

apartman riskli raporu nasıl alınır Haberi

apartman riskli raporu nasıl alınır

Apartman çürük raporu nasıl alınır?

Çürük yapıların tespiti 26454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılıyor.


Çürük yapıların tespiti öncelikle yapı malikleri tarafından, masrafları kendilerine ait olmak üzere yaptırılıyor.Taşınmaz mal için yapılacak çürük yapı tespiti talebi, tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi ile yapılıyor.Maliklere verilen süre içinde tespitin yapılması gerekiyor aksi takdirde bu karar idareden istenebiliyor.


Çürük raporu gerçeğe aykırı düzenlendiğinin tespit edilmesi halleri hariç olmak üzere, her yapı için sadece bir adet çürük tespiti raporu düzenlenebiliyor. Lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlar riskli yapı tespit talebi üzerine, o yapı hakkında daha önce riskli yapı tespit raporu düzenlenip düzenlenmediğini elektronik yazılım sistemi üzerinden kontrol ediliyor.


Çürük yapı tespitine ilişkin raporların bir örneği, tespit tarihinden itibaren en geç yedi gün...