19 / 04 / 2024

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır

Kiracının, kontratta belirtilen hususlar doğrultusunda kiracısını evden çıkarma hakkının bulunduğunu biliniyor. Peki apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Konut sitelerinde aidat krizi! Yüzde 200 zam vatandaşı şok etti! Fahiş aidat artışına karşı haklarınız neler?

Site aidatlarına yapılan yüzde 200’lere varan zam oranları apartman sakinlerinin tepkilerine yol açıyor. Bazı site sakinleri fahiş zamları protesto etmek için eylemler yaparken, bazıları da bu artışlardan kaçınmanın yollarını arıyor.

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Konut sitelerinde aidatlar neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartman sakinlerinin aidat ödemelerini kaleme aldı.

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

İzmir'de 30 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binalar arasında yer alan Rıza Bey Apartmanı'nın davasında bir sanık tahliye edildi!

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Apartman yöneticileri hangi durumlarda tadilat parası toplayabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Kuşadası'nda kayan evlerin mağdurları 7 yıldır seslerini duyurmak istiyor!

Kuşadası'ndaki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Evler sitelerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evlerini boşaltan apartman sakinlerinin umutsuz bekleyişlerine 7 yılda da devam ediyor.

Ankara'da toprak kayması nedeniyle bir apartman boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir apartman, bitişiğindeki inşaatının temel kazısında yaşanan toprak kayması nedeniyle tahliye edildi. 

Rıza Bey Apartmanı sakinleri yeni ev istiyor!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı sakini bir grup binanın arsasına yeşil alan değil, yeni bina yapılmasını istediklerini dile getirdi. 

Karabük'te bir apartmanın beton sundurması çöktü!

Karabük Ergenekon Mahallesi Gülgün Sokak'ta bulunan bir apartmanın giriş kapısı üzerindeki beton sundurması çöktü.

Malatya’daki Yağmur Apartmanı yıkılırken çöktü!

Elazığ Sivrice’de meydana gelen depremden sonra Malatya’da hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkım çalışması sırasında Yağmur Apartmanı’n bir anda çöktüğü belirtildi.

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır Haberi

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Eğer kiracı, söz konusu daireyi kanuna ve ahlaka aykırı bir durumda kullanıyorsa ve bu durumundan diğer apartman sakinleri rahatsızlık duyuyorsa kiracının yetkili yerlere şikayet edilmesi söz konusu olabiliyor. Peki apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır sorusunun yanıtı ise şu şekilde;


Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Kiracının komşuluk hukukuna aykırı davranması, diğer apartman sakinlerini rahatsız etmesi durumunda ya da yukarıda belirttiğimiz gibi evin usulsüz kullanımından dolayı oluşan rahatsızlıklar nedeni ile sulh hukuk mahkemesine başvurulabiliyor. Bu noktada kiracının haksız görülmesi durumunda kira kontratı yenilenemiyor.




Işıl Seren...