29 / 03 / 2024

apartman yönetimini kime şikayet edebilirim

apartman yönetimini kime şikayet edebilirim

Apartman yönetimi görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği takdirde, apartman sakinlerinin söz konusu yönetimi şikayet etme hakkı bulunuyor. Peki apartman yönetimi nereye şikayet edilir? Yanıtı haberimizde...

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Türk Serbest Mimarlar Derneği yeni yönetimini seçti!

2017- 2018 dönemi 22. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Türk Serbest Mimarlar Derneği yeni yönetimini belirledi.

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Ahmet Şimşek'ten apartman yöneticilerine asansör uyarısı!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, apartman yöneticilerini, binaların asansörlerinin aylık bakım, yıllık periyodik kontrol ve denetimlerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

Apartman yöneticisi maaşı 2016!

Apartmanda yönetici olarak seçilen kimse sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebiliyor. Peki apartman yöneticisi maaşı 2016 ne kadar?

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantı şartları!

Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölümün bulunması halinde yönetimin oluşturulması ve bu yönetimin belli zamanlarda toplantı yapması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi toplantı şartları neledir?

Apartman yönetiminde kimler bulunur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur?

Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, toplantılarda oy nasıl kullanılır? Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma mümkün mü?

Apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Apartmanda yönetimin denetlenmesi için denetçi atanabiliyor. Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye verebiliyor. Peki, apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

apartman yönetimini kime şikayet edebilirim Haberi

apartman yönetimini kime şikayet edebilirim

Apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda seçilen yönetimin yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları bulunuyor. Bu görevlerin zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi apartman huzurunu ve düzenini sağlıyor. Peki yönetimin görevini yerine getirmediğini farz edelim. Bu durumda kat maliklerinin yönetimi şikayet etme hakkı bulunuyor. Peki apartman yönetimi nereye şikayet edilir, merak ediyorsanız yanıtı haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.


Apartman yönetimi nereye şikayet edilir sorusunun yanıtından önce, apartman yönetiminin yerine getirmesi gereken görevlere değinelim. Yöneticinin sorumluluğunda olan görevler, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 35. maddesinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır.


Madde 35– Yöneticinin görevleri, yönetim planında belirtilir; yönetim planında aksine hüküm olmadıkça, yönetici aşağıdaki işleri görür:

a) Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi; 

b) Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması;

c) Anagayrimenkulün sigorta...