28 / 03 / 2024

arhus Brabrand Ulu Camii

arhus Brabrand Ulu Camii

Danimarka Arhus'ta inşaatı tamamlanan Brabrand Ulu Camii'nin resmi açılış töreni yapıldı. Caminin temeli 2014 yılının Ağustos ayında atılmıştı.

Danimarka Brabrand Ulu Camii açıldı!

Danimarka Arhus'ta inşaatı tamamlanan Brabrand Ulu Camii'nin resmi açılış töreni yapıldı. Caminin temeli 2014 yılının Ağustos ayında atılmıştı.

Danimarka’nın ilk kubbeli ve minareli camisinin temeli atıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Danimarka'nın Arhus kentinde inşa edilecek olan ülkedeki ilk kubbeli ve minareli Brabrand Camisi'nin temeli atıldı. Cami bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana sahip olacak...

Danimarka'da Brabrand Camisi'nin temeli atıldı!

Arhus ' un Brabrand semtinde bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana Danimarka Türk Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak Brabrand Camisi ' nin temeli atıldı...

arhus Brabrand Ulu Camii Haberi

arhus Brabrand Ulu Camii

Danimarka Türk Diyanet Vakfına (DTDV) bağlı olarak temeli 2014 yılının Ağustos ayında atılan Brabrand semtindeki caminin açılış töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çocukların şiir ve ilahiler okuduğu törende, protokol konuşmalarının ardından günün anısına Arhus Belediye Başkanı Jacob Bundsgaard, Kopenhag Din Hizmetleri Müşavir Vekili Adnan Bülent Baloğlu ve Türkiye kökenli yerel siyasetçilere birer plaket takdim edildi.


Aynı anda bin 500 kişinin ibadet edebildiği caminin açılışı, kurdelenin kesilmesiyle tamamlandı.


Baloğlu tarafından cuma namazının kıldırılmasının ardından cami cemaatine yemek ikram edildi.


 "Birbirimizi anlamaya, hoşgörüye ihtiyacımız var"

Belediye Başkanı Bundsgaard, tören sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danimarka anayasasında din özgürlüğünün önemli bir payı olduğunu söyledi.


Toplumun bu temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirten Bundsgaard, "Birbirimizi anlamaya, hoşgörüye ihtiyacımız var." dedi.


"İskandinavya'nın kubbeli...