20 / 04 / 2024

Arjantin MarDel Plata

Arjantin MarDel Plata

İnşaat Yatırım Dergisi Metin Hepgüler'i "Çağın Sinan'ı olarak kabul edilen milletlerarası mimarımız Metin Hepgüler bugüne kadar Türkiye'de birçok önemli proje gerçekleştirmiş, yurt dışında ise ABD'den Suuidi Arabistan'a , İsviçre'den Meksika'ya, Arjantin'

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

Güney Amerika kıtasının bir parçası olan Arjantin'de, büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi 568 kilometre derinlikten kaydedildi. 

ABD'li ekonomistten çok konuşulacak sözler: ‘Tek kurtuluş yolu ABD dolarına geçmek’

Amerikalı ekonomist Steve Hanke, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin’in derinleşen borç tuzağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hanke, Arjantin’in tek çıkış yolunun ABD dolarını para birimi olarak benimsemek olduğunu ifade etti.

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Doların tahtını sallayacak gelişme! 8 ülkeden ortak adım!

Başta Rusya’nın girişimleriyle BRICS ülkeleri nezdinde devam eden ve Suudi Arabistan’ın katıldığı ticarette “dolarsızlaşma” süreci, son olarak Arjantin ile Brezilya’nın da eklenmesiyle hız kazanıyor.

Kaybedenler liginde Türk Lirası ilk üçe girdi!

TL, KKM hesabı ve döviz talebini sınırlayan para politikalarına rağmen kan kaybından kurtulamadı. 50 büyük ekonomi içindeki ülkelerin para birimleri arasında TL, Arjantin Pesosu ve Mısır Lirası’ndan sonra en fazla değer kaybına uğrayan para birimi oldu.

O görüntülerin sırrı ortaya çıktı! Togg’dan sürpriz paylaşım

Geçtiğimiz hafta Turkish Cargo uçağına yüklenip karlı ve dağlık bir alana götürülmüş olan Togg'un nerede olduğu belli oldu. Togg, Arjantin'in Ushuaia şehrindeki akredite test merkezine gittiği bildirildi.

Bloomberg'den kritik analiz: Dolar kuvvetlenecek!

ABD'de Fed'in enflasyona karşı faiz oranlarını artırması, doların güçlenmesiyle bu yıl gelişmekte olan piyasaları zor durumda bırakabilir. Bloomberg Economi'ye göre Türkiye, Arjantin'den sonra Fed'in faiz artırımlarına karşı en kırılgan ikinci yükselen piyasa konumunda.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'den deprem bölgesine 1800 konut sözü!

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, 6,4 büyüklüğünde depremin yaşandığı San Juan eyaletinde 1800 konutun inşa edilmesi için gerekli bütçenin ayrıldığını müjdeledi.

Atakule GYO'nun merkezi Çankaya'ya taşındı!

Atakule GYO'nun merkez adresinin Gaziosmanpaşa Mahallesi Arjantin Caddesi No 28 Çankaya / Ankara adresinden Çankaya Mahallesi Çankaya Caddesi No 1B/68 Çankaya / Ankara adresine taşınması kararlaştırıldı. 

Arjantin’de modüler COVID-19 hastanelerinin yapımı hızlandı!

Arjantin’de yapılmasına acilen karar verilen modüler COVID-19 hastanelerinin yapımında drone teknolojileri kullanılıyor.

Arjantin MarDel Plata Haberi

Arjantin MarDel Plata

Prof. Metin Hepgüler kimdir? Kendinizden bahseder misiniz?
 
1931'de Kadıköy/Moda'da doğdum. Müzisyen Dede Efendi ve Hafız Yusuf Efendi'nin torunu ve Averof'u Samsun'da durduran deniz binbaşısı Hasan Şevki Bey ile Hatice Hanımın oğluyum. Doğumumdan hemen sonra babamı kaybettim. Ablam Hale Hanım ve eniştem denizaltıların komodoru Gıyasettin Bey bana lise tahsilime kadar hamim oldular.
6 yaşımda Bomonti İlkokulu'na başlayıp, Değirmendere İlkokulu'nda devam ettim. Kızıltoprak İlkokulu'ndan mezun olarak, Kadıköy 3. ortada, orta mektebi ve Ankara Atatürk Lisesi'nde lise tahsilimi tamamladım. İlk orta ve lisede daima iftihar levhalarına geçtim. Milli Eğitim Bakanlığı'nca Hasan Ali Yücel imzalı Atatürk'ün Büyük Nutku kitabı bana bu sayede verildi.
1947 yılında 200 üzerinden 199 puan ile girdiğim İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden 1952-53 döneminde birincilikle ve 20 yaşında mezun oldum. İTÜ...