19 / 04 / 2024

arnavutköy üniversite inşaatı mühürlenme

arnavutköy üniversite inşaatı mühürlenme

İstanbul'da Arnavutköy’de açılması hedeflenen  vakıf üniversitesinin kampüs inşaatına mühür vuruldu. Mahkeme kararı ile verilen ruhsatlar iptal edildi. 

Demir cevheri yükseldi! İnşaat demir fiyatları çakıldı! 1 ton inşaat demiri ne kadar? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki talebin daha da toparlanacağı yönündeki umuduyla yükselişe geçti. İnşaat demir fiyatları ise resmen çakıldı. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İnce ve kalın inşaat demiri kaç lira? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi.

2024 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

2024 yılı için inşaat metrekare maliyet fiyatları resmen açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2024 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 32466 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Ağaoğlu Milas projesini büyüttü! İnşaat alanı 750 bin metrekareden 1 milyon metrekareye çıktı!

Ali Ağaoğlu’nun Bodrum ile Milas arasında hayata geçireceği projesi resmen büyüdü. Ağoğlu Milas projesinin inşaat alanı 750 bin metrekareden 1 milyon metrekareye çıkartıldı. 

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

KİPTAŞ Etiler'deki 1361 konutluk dev projeye resmen başlıyor! KİPTAŞ Karanfilköy Projesi'ni Mesa İnşaat yapacak!

KİPTAŞ Etiler Karanfilköy projesinin inşaatı resmen başlıyor. KİPTAŞ Karanfilköy projesinde 1.361 adet konut, 112 adet ticari ünite ve 20 ofisin yanı sıra cami ve okula da yer veriliyor.

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Demir fiyatlarında kriz büyüyor! İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 11 Mart 2023 demir fiyat listesi

Hükümetin deprem konutları inşaatının hemen başlayacağına yönelik açıklamalardan sonra inşaat demirine gelen zamlar krize neden oldu. Peş peş gelen zamlar demir fiyatlarını resmen uçurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 11 Mart 2023 demir fiyat listesi.

2023 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

2023 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2023 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 32101 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 716 konutu için 763 milyon TL! İhaleyi Yılkanur İnşaat aldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahında TOKİ’nin etaplar şeklinde hayata geçireceği toplu konutlar için ilk imzalar atıldı. TOKİ’nin Arnavutköy Baklalı’da 716 konuttan oluşan 2’nci etap için düzenlediği ihale 763 milyon Türk Lirası bedelle sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

2022 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

2022 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/3 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31952 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

2022/2 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

2022 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31873 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

arnavutköy üniversite inşaatı mühürlenme Haberi

arnavutköy üniversite inşaatı mühürlenme

İstanbul Arnavutköy’de açılması planlanan vakıf üniversitesinin kampüs inşaatı mühürlendi. Hürriyet'te yer alan habere göre; mahkeme inşaat için verilen ruhsatı iptal etti. Kampüs binalarının, yerleşkede yer alan villalar için alınan tadilat ruhsatı ile inşa edildiği öğrenildi. YÖK, “gerekli şartları taşımıyor” sebebi ile üniversite kuruluş başvurusunu reddetti. Ruhsatsız bir tünelin dahi inşa edildiği kampüsün yıkılması planlanıyor. 

Dava dosyalarında yer alan belgelere göre, 2015’te kurulan Demirci Eğitim Vakfı bünyesinde İstanbul Arnavutköy Üniversitesi’nin kurulması tasarlandı. Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Mustafa Demirci ve Adnan Demirci’nin ortak kurduğu vakıf, üniversitenin kurulması için aynı sene Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvurdu.

YÖK başvuru süreci devam ederken diğer yandan da üniversite binasının inşaatı için düğmeye basıldı. Arnavutköy Bolluca’da ormanlık alanda bulunan ve vakfa ait 6 villanın da olduğu 8 bin...